Действието на проекта „Приеми ме“ за настаняване на деца в

...
Действието на проекта „Приеми ме“ за настаняване на деца в
Коментари Харесай

Проектът „Приеми ме“ се удължава с една година

Действието на плана „ Приеми ме “ за настаняване на деца в приемни фамилии се удължава с една година, считано от 1 януари 2021 година.

Агенцията за обществено подкрепяне подписа съглашения за партньорство със 158 общини-партньори по плана. Към момента одобрените приемни фамилии в цялата страна са 1960, а настанените в тях деца - 1759.

В подписаните по плана "Приеми ме " съглашения за партньорство с общините са отразени промени по отношение на разноските, директно свързани с дейностите по плана. Необходимите средства за месечни хонорари на професионалните приемни родители и средства за месечен бюджет за прехрана на деца, настанени в доброволни и професионални приемни фамилии, съгласно възрастта, от началото на 2021 година ще се обезпечават от държавния бюджет по стратегия "Подкрепа на децата и фамилиите " като част от бюджета на Агенцията за обществено подкрепяне.

Допустими по плана са средства за пътни разноски на приемните фамилии, за участия в образования, както и средства за пътни разноски и на членовете на регионалните екипи по приемна грижа, свързани с изследване и наблюдаване на приемните фамилии и участия в образования.

Актуализирани са и месечните хонорари на членовете на тези екипи. Според настоящите данни на националния екип за организация и ръководство на плана, одобрените професионални приемни фамилии са 1 957, а доброволните три.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР