Действие и приложение на калиев перманганат. При гъбички – по

...
Действие и приложение на калиев перманганат. При гъбички – по
Коментари Харесай

Струва стотинки, а лекува над 15 болести! Това е...


Действие и приложение на калиев перманганат. При гъбички – по ноктите, краката или половите органи. Промивки при стерилизация на рани. При бяло течение. Цена на разтвор, прахуляк и кристали. Баня при лекуване на хемороиди. При фистула. При херпес. При цистит. При подсичане на бебе със смрадлика. За миене и боядисване на коса. При кокоши бодил. При акне. При бременност. При екзема. За пиене. Дозировка.

Какво деяние има и какво е приложението на продукта калиев перманганат? Ето какво знаем и можем да кажем на известен език: разтворими виолетови кристали с потвърден дезинфекционен ефект; употребяват се под формата на слаб воден разтвор. Върши работа при обриви, рани, гъбички – коства си да чакаме позитивен резултат от него при лекуването на кожни проблеми (framar.bg).

Разтворът от  калиев перманганат за лечебни цели  трябва да е с централизация на дейния съставен елемент от 0.01 до 0.1%. При спазването на тези параметри този разтвор ще е с бледорозов цвят; лечебните му качества се губят при дълготрайно съхранени, по тази причина е добре да се подготвя ден за ден. Използва се за промивки – понижава заплахата от инфекции, предотвратява вторична бактериална болест при нарушена целокупност на кожата, блокира локалните възпалителни огнища. Ако разтворът е по-концентриран не се реализира по-бърз резултат, а може да настъпи изгаряне на тъкани.

При гъбички – по ноктите, краката или половите органи

Бледорозов (слаб!) разтвор от калиев перманганат може да се употребява сполучливо за лекуване на гъбички по кожата и ноктите на краката. Препоръчителни са частични вани на засегнатите крака, като ходилата се киснат заран и вечер в разтвора от калиев перманганат. Разтворът би трябвало да се подготвя деликатно – да не остават цели кристалчета; в случай че попаднат непосредствено върху кожата следва химическо изгаряне (bgbilka.com). Баните с калиев перманганат или натриването с навлажнен тампон не престават 2-3 месеца, до момента в който се почувства смяна и най-малко още един месец след забележимото излекуване.

При гъбички по половите органи оказват помощ промивки с калиев перманганат (spodeli.net). Не бива обаче да се не помни, че промивките с калиев перманганат изсушават лигавиците по половите органи и трансформират естествената Ph-среда. Затова е целесъобразно да се направи консултация с гинеколог и да се съблюдават рекомендациите тъкмо, в случай че въпреки всичко нещата опрат до калиев перманганат.

Промивки при стерилизация на рани

Калиевият перманганат е окислител: при контакт на молекулите му с органични материи се отделя деен О2 и това го прави мощен антисептик (lechitel.net). Трудно зарастващи и инфектирани рани се усъвършенстват, в случай че бъдат обработвани с разтвор от калиев перманганат. Разтворът убива патогенните микроорганизми и почиства инфектираните тъкани. Дерматолозите ползват в такива случаи сложно лекуване с включени подхранващи мехлеми, които би трябвало да улеснят регенеративните процеси в проблематичната зона.

При бяло течение

 калиев перманганат

Промивките  с калиев перманганат са един от известните разновидности на терапия при бяло течение. За отбелязване е въпреки всичко фактът, че във връзка с влагалищните промивки мненията са много спорни. Прието е разтвор от калиев перманганат да се употребява на първо място за външни промивки, и то при рекомендация от доктор. Влагалищните промивки с калиев перманганат би трябвало да имат експлицитното утвърждение на АГ-специалист и с тях да не се прекалява В този случай в действителност се реализира заличаване на патогените, предизвикали бяло течение. Но в това време се убиват и потребни микроорганизми, които са част от защитната микросреда на интимната зона (ag-specialist.com).

Цена на разтвор, прахуляк и кристали

Калиев перманганат може да се купи от всяка аптека без рецепта. Стандартното пакетче кристали калиев пермангат – 20 грама, коства към лев до 1.50 лева според от марката на производителя. Сашета калиев перманганат на прахуляк от 10 или 20 г могат да се поръчат и по интернет. Това не е висока цена, защото доста малко количество, или 5-6 кристалчета са задоволителни за приготвянето на един литър слаб разтвор (framar.bg).

Баня при лекуване на хемороиди

 калиев перманганат

Частична вана с разтвор от калиев перманганат оказва помощ при хемороиди. В някои случаи се предлага промивка с калиев перманганат след всяка дефекация (medicinaizdrave.blogspot.com). Терапевтичният резултат обаче идва от използването на седяща вана с разтвор от калиев перманганат. Разтворът би трябвало да е добре подготвен, с цел да няма отрицателни последствия, т.е. изгаряне и некроза на тъкани. Приготвя се на първо време разтвор-майка от калиев перманганат – прави се в малко шише с повече калиев перманганат, тъй че да се получи виолетова течност. От нея се пускат по няколко капки в съда за седяща вана – една по една, като се следи разтворът да се получи с неясно розов цвят. В този топъл разтвор би трябвало да се седи 10-15 минути.

При фистула

Частичните вани с разтвор от калиев перманганат имат същия смисъл, както при външни хемороиди. Слабият, бледорозов разтвор успокоява раздразненото място и носи облекчение. По-важно е обаче приложението на въпросния калиев перманганат след интервенцията на фистула – това в действителност е най-естественият метод за тотално решение на неприятния проблем. Според медици седящата вана с калиев перманганат би трябвало да се прави с вода, близка по температура до телесната, и то единствено за 3-4 минути. Прави се след освобождението на мястото от остарялата превръзка и преди слагането на нова. Добре е ваните с калиев перманганат да се редуват със отвара от тетра или смрадлика, защото разтворът от калиев перманганат осезаемо изсушава кожата (mivanov.org).

При херпес

Промивките с калиев перманганат – към този момент описания слаб, бледорозов разтвор – се предлагат и като средство за симптоматично облекчение на вирусната зараза. Това се отнася както за лабиалния херпес – там обработваме с тампонче, и за генитален, където може да се прави промивка или седяща вана за 3-4 минути (ezine.bg).

При херпес зостер също е допустимо да се форсира заздравяването посредством компреси със слаб разтвор от калиев перманганат. Такъв опит показа преди време за lekar.bg читателката Грета Симеонова. Тя практикува компреси върху обрива за по 2-3 минути до четири пъти на ден. Компресът с калиев перманганат облекчава мъчителния сърбеж, като в същото време провокира по-бързо завяхване. Г-жа Симеонова се избавя от казуса за не повече от четири седмици единствено с калиев перманганат, до момента в който в други случаи тъгата продължава по два-три месеца.

При цистит

Кратката седяща вана с калиев перманганат – разтвор, може да облекчи признаците и при цистит. Спорно е обаче дали този метод на влияние може да докара до сполучливо изцеление, по-скоро е един от разновидностите на съпътстващи дейности за преодоляване на сърбеж и болки (blitz.bg). Същевременно не трябва да се не помни, че честите вани с калиев перманганат унищожават и потребните микроорганизми в интимната зона.

При подсичане на бебе със смрадлика

Колкото и да е слаб, разтворът на калиев перманганат е много нападателен при подсичане на бебе и в случай че се употребява, е належащо особено внимание (bg-mamma.com). Много майки избират слабата запарка от смрадлика, с която се почиства мъникът при всяка промяна на памперс. Освен измиването с разтвор от калиев перманганат или смрадлика бебешкото тяло би трябвало да се маже с някой от детските кремове за под пелени: има положителни разновидности с цинк и екстракти от лайка и смрадлика.

За миене и боядисване на коса

Разтвор от калиев перманганат някои експерти предлагат при започваща алергична реакция към някои бои за коса. Често причина за алергичната реакция, изразяваща се в оток, сърбеж и зачервяване на клепачите, лицето, скалпа, гърлото – причина за това положение, което може да се окаже живото застрашаващо – е веществото парафенилен диамин (hennafox.com). В подобен случай би трябвало косата незабавно да се изплакне щедро, само че без да се взема душ – по този начин алергенът би засегнал по-холяма част от кожата. След изплакването се прави компрес на скалпа с разтвор от калиев перманганат в съответствие 1:5 000.

При кокоши бодил

Споделено в мрежата: върху кокошия бодил, разнежен в топла вода, се слага едно кристалче калиев перманганат и се поставя лепека (silenbg.com). Това би трябвало да се държи една нощ, а на сутринта лепенката се издърпва дружно с коричката, която се е образувала върху кокошия бодил.

Проблемът е, че този способ е прекомерно нападателен: коментираният калиев перманганат е мощно окисляващ и директното му слагане върху плът предизвиква некрози. По-безопасно е всяка вечер да се прави накисване в топъл разтвор на калиев перманганат за десетина минути, след което да се слага върху кокошия бодил специфична лепенка от аптеката.

При акне

Промивките със слаб разтвор от калиев перманганат са част от ефикасното лекуване на акне. Обривите се намазват с тампонче, потопено в разтвора, след измиване и деликатно подсушаване. Третираното място не се мие в допълнение (zdravnitza.com).

При бременност

Промивките с доста слаб разтвор на калиев перманганат са възможни при някои вагинални инфекции по време на бременност (ag-specialist.com). По въпроса има разнообразни отзиви: някои експерти смятат промивките с калиев перманганат за нездравословни и се лимитират в рекомендациите си единствено до външни за интимната зона. По-умерените разясняват, че стеснен брой промивки под медицински надзор не биха навредили, изключително в случай че следва естествено раждане и е налична зараза, застрашаваща чистотата на родовия път и здравето на бебето.

При екзема

Упоритите екземи изискват сложно лекуване, откакто е открита повода за появяването им. Лечението може да включва диета, банкет на антихистамини, обработка на проблематичните зови от тялото с разнообразни лекарствени артикули. Разтворът от калиев перманганат под формата на вана подсушава кожата с обрив и форсира завяхването му. Обривът по-бързо прави коричка,която се обработва със специфични мехлеми и гелове (lekuva.net). Лечението с калиев перманганат въпреки всичко би трябвало да е следено от експерт, защото прекомерното въодушевление може да изсуши кожата прекомерно и по този метод да предизвика нов гърмеж на екземата.

За пиянство

Не бива да забравяме, че веществото калиев перманганат е токсично; в същото време е известно, че преди години то е било употребявано за стерилизация на питейната вода (wikipedia.org). И в този момент при развъждането на домашни птици и зайци се практикува профилактика на стомашно-чревните болести с разтвор от калиев перманганат: на 10 л вода се пускат половин грам кристали. Разтворът заменя водата за пиянство три-четири пъти седмично (bgfermer.bg).

Допуска се пиянство на бледорозовия разтвор от калиев перманганат при стомашно-чревни разстройства: заран и вечер по една чаша за възрастни и по половин – за деца (lechitel.net).

Дозировка

Калиев перманганат за външно приложение – компреси, вани или обтриване, обикновено е посредством подготвен разтвор от 0.01 до 0.1%. Разтворът би трябвало да е с неясно розов цвят (framar.bg). За някои случаи от практиката – разтвор за пиянство при стомашно-чревни проблеми или за обеззаразяване на дребни количества питейна вода, вижте нагоре.

 

burgascity.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР