Действащият шампион по баскетбол на САЩ Голдън Стейт Уориърс“ отиват

...
Действащият шампион по баскетбол на САЩ Голдън Стейт Уориърс“ отиват
Коментари Харесай

Съдят „Голдън Стейт Уориърс“ заради срива на FTX

Действащият първенец по баскетбол на Съединени американски щати „ Голдън Стейт Уориърс “ отиват на съд поради това, че са рекламирали потъналата криптоборса FTX, оповестява Reuters.

Елиът Лам, канадски жител, живеещ в Хонг Конг, твърди, че е изгубил $750 000 от акаунта си във FTX и в този момент търси съидейници за образуването на групов иск против управлението на тима в съд в Сан Франциско. Сред другите обвинени тук са създателят на FTX Сам Бенкман-Фрийд, както и ръководителя на трейдинг компанията Alameda Research Каролин Елисън.

Reuters напомня, че през декември предходната година, „ Голдън Стейт “ разгласи FTX за своя публична криптовалутна платформа, като назова това партньорство „ първото по рода си “. Което е правилно да се спомене, че напълно не е първото. Испанските „ Атлетико “ (Мадрид) и „ Елче “, френският ПСЖ, италианският „ Ювентус “, „ Уотфорд “ във Англия и други, от години имат устойчиви партньорства с крипто компании.

Лам упреква FTX, че са излъгали, представяйки платформата, като „ резистентен и благонадежден метод за вложение в крипто “, с което са подмамили хората да влагат там. Искът търси обезщетение за това (в неназован размер) за вложители във FTX отвън Съединени американски щати. Говорител на „ Голдън Стейт “ е декларирал пред Reuters, че клубът не разяснява очакващи разглеждане юридически въпроси. Адвокатите на Лам също не са поискали да разясняват обстановката пред новинарската организация.

Както към този момент ви информирахме, при започване на този месец следствия на „ Уолстрийт джърнъл “ и Coindesk демонстрираха голяма спекулативна скица, проведена от Елисън и Фрийд, което докара до отлив на клиенти и капитал от борсата, а след това и.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР