Действаме по реда и по начин, който сте определили вие

...
Действаме по реда и по начин, който сте определили вие
Коментари Харесай

Гледайте на живо: Предлагат на президента кандидатите за членове на ЦИК

Действаме по реда и по метод, който сте определили вие с измененията в Изборния кодекс. Трябва да действаме експедитивно и отговорно, с цел да могат тези промени в изборния закон да станат факт и новоназначената ЦИК да встъпи в своята роля с деня на разформироване на Народното събрание. Това сподели президентът Румен Радев на консултациите, които прави през днешния ден с парламентарно показаните сили в 45-ото Народно заседание, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на ЦИК.

Трябва да създадем по този начин, че тази ЦИК да има 60 дни да работи, другояче изрично застрашаваме реда в изборния развой, сподели Радев.

С декрет президентът утвърди разпоредбите за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на 15-те членове на ЦИК. Четирима представители в комисията ще има ГЕРБ-СДС, по трима " ИТН " и Българска социалистическа партия, по двама Движение за права и свободи и " Демократична България " и един представител " Изправи се! Мутри вън! ".

По-рано през днешния ден при връчването на мандата за държавно управление на " Българска социалистическа партия за България " президентът Радев разгласи решението си новосформираната ЦИК да влезе в своята роля по едно и също време с разпускането на Народното събрание и указа за насрочване на нови парламентарни избори. Очаква се указът да бъде обнародван на 11 май, а предварителния избор да се състои на 11 юли. Президентът разгласи още, че общественото чуване на претендентите за ЦИК ще бъде на 7 май.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР