Дейностите по инфраструктурата в община Родопи“ продължават. Пет нови съоръжения

...
Дейностите по инфраструктурата в община Родопи“ продължават. Пет нови съоръжения
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Продължава работата по инфраструктурните про...

Дейностите по инфраструктурата в община „ Родопи “ не престават. Пет нови уреди за игра радват децата в ДГ „ Пролет “ в село Ягодово. Изпълнението на монтажните работи кметът Павел Михайлов ревизира взаимно с кмета на селото Димитър Дишев и заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев.



„ Обособяването на кътове за игра и спорт  е измежду главните наши цели. През последните години децата, родени на територията на общината, се усилват, а спокойствието в нашите обитаеми места, лесният достъп до детска градина и учебно заведение, примамват от ден на ден младежи да изберат община „ Родопи “ за собствен дом “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Директорът на детското заведение Веселина Мурджева показа, че децата са извънредно удовлетворени от новата облага. Новите уреди за игра са занимателни  и с учебен резултат.



По време на визитата си в градината кметът Павел Михайлов огледа и помещението, в което следва ремонт за откриване на детска кухня. Тя ще дава отговор изцяло на условията за вярно и здравословно хранене за деца от 7 месеца до 3 години. Той сподели, че община „ Родопи “ има план и скоро ще бъде обещано началото на цялостна реорганизация на кухненския блок в постройката на детската градина. Подготвен е план  и за  саниране на постройката, за реализацията на който общината ще кандидатства за държавно или европейско финансиране.

Обиколката в Ягодово продължи по улица „ Хан Аспарух “, чийто ремонт върви по график. Работи се по подмяната на тротоарите и бордюрите. Отсечката се намира в центъра на селото и е значима за жителите. След ремонта  участъкът от 300 метра ще бъде с нов асфалт.



Остават довършителни работи по построяването на комбинираната площадка за игра, само че пространството към този момент има своя нов образ. Съоръжението е първото, което стартира да се строи по Програма за развиване на селските региони на Държавна фирма „ Земеделие “.



„ Макар и незавършена, детската площадка към този момент се употребява от хората и е наслада за децата, и за техните родители. С тази инвестиция демонстрираме отношение към най-малките поданици на нашата община, които би трябвало да порастват в спокойна, чиста и зелена среда “, сподели кметът Михайлов и прикани да се пази общинското имущество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР