Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас се натрови

...
Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас се натрови
Коментари Харесай

Бургаски деветокласник обърна 300 грама ракия в голямото междучасие, за да се хареса на съучениците си, но...

Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас се натрови с щедро количество домашна ракия, която изпил в огромното междучасие. Фрапиращото е, че момчето е било подтикнато от свои съученици да погълне над 300 мл. от високоградусовия алкохол, оповестява БургасИНФО. След като изпило огнената течност, на детето му е прилошало и е било заведено в болница, където му е оказана здравна помощ. Вече е вкъщи си, само че към момента не е в клас. Очаква се в понеделник да бъде в учебно заведение.

Директорката на учебното заведение Павлина Михайлова-Градишка заяви, че е осведомена и управлението към този момент работи по случая, като ще вземе отношение, откакто бъдат конкретизирани имената на забърканите в тази ситуация възпитаници.

„ Училището постоянно взема ограничения и прави каквото може. Родителите се отзоваха, оказана му е помощ “, сподели още госпожа Градишка, която следи персонално случая. Първоначално учениците, забъркани в грозната сцена, са давали уклончиви пояснения, само че постепененно обстоятелствата се изяснявали.

„ Станало е не навръх територията на учебното заведение, в огромното междучасие. Имало е други деца, работим с всички. Психолози, педагогичен съветници, заместител шефове и аз в това число се заехме с това. Още е рано за санкции, процедурите са доста дълги. Изясняваме кой каква виновност има, ще се напишат писма, публично ще се поканят родителите на чуване, а след това ще има Педагогически съвет. Със сигурност ще има санкции и то по-сериозни. “, сподели още директорката.

Тя е безапелационна, че ученикът е бил подбуден. „ Точно това е неприятното. Той не е човек, който използва алкохол. Това са деца. “, добави тя.

Според връстници на пострадалото момче, то е било извънредно непретенциозно и постоянно било обект на насмешки от съученици. Казали му да изпие ракията, като против това ще получи известна привилегия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР