Деветкратният шампион на Autralian Open Новак Джокович (Сърбия) ще може

...
Деветкратният шампион на Autralian Open Новак Джокович (Сърбия) ще може
Коментари Харесай

Шефът на Аустрелиън Оупън: Новак е добре дошъл

Деветкратният първенец на Autralian Open Новак Джокович (Сърбия) ще може да се включи в конкуренцията следващата година, само че единствено в случай че получи виза за влизане в страната, това разгласи шефът на шампионата от Големия шлем Крейг Тайли.
 
Той съобщи, че някогашният №1 в света е добре пристигнал, в случай че бъде свалена 3-годишната му възбрана за приемане на австралийска виза поради депортацията от Мелбърн през януари. Джокович не беше позволен да играе в тазгодишното издание на шампионата, защото не е имунизиран против КОВИД-19, като му беше наложена глоба да не влиза в страната до 2025 година, само че локалното държавно управление може да преразгледа проблема и да анулира наказването със специфичен указ.

" В този миг Новак и федералното държавно управление би трябвало да решат този проблем, а ние ще следваме инструкциите по-късно. Това не е въпрос, по който ние можем да лобираме за него. Казусът е единствено сред тях, тъй че от разрешаването му ще зависи дали той ще може да играе ", сподели Тайли.
 
Сърбинът, който не взе участие и на Откритото състезание на Съединени американски щати през септември поради имунизационния си статут, през предишния месец съобщи, че чака положителни вести от австралийските управляващи.

Въпреки това, министърът на вътрешните работи Карън Андрюс по-рано през седмицата съобщи, че възможна анулация на наказването на Джокович ще бъде като " плесница в лицето " за всички австралийци, които са се ваксинирали против коронавирусната зараза.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР