Деветимата народни представители от Националния фронт за спасение на България

...
Деветимата народни представители от Националния фронт за спасение на България
Коментари Харесай

Депутатите от НФСБ закупиха с лични средства апарат за обдишване и го даряват на Инфекциозна болница

Деветимата народни представители от Националния фронт за избавление на България закупиха с персонални средства уред за обдишване, необходим за лекуването на болни от Коронавирус 19. Те ще дарят апарата на Специализираната болница за интензивно лекуване на инфекциозни и паразитни заболявания „ Проф. Иван Киров” в София.

Предимството на този уред е, че може да бъде употребен както за болнично лекуване, по този начин и в реанимобил или при полеви условия. Решението на народните представители от НФСБ да го дарят на профилираната болница „ Проф. Иван Киров” е обвързвано с обстоятелството, че болничното заведение работи извънредно интензивно, при съществено натоварване в региона на лекуването на инфекциозните болести и тук потребностите от здравно съоръжение също са огромни.

„ Смятаме, че наред с предприемането на съответни и навременни законодателни ограничения в изискванията на пандемия, изцяло естествена наша работа е да се включим в общите старания за превъзмогване на кризата”, съобщи зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов.

От НФСБ приканиха всички народни представители да проявят съпричастност към потребността от солидарна помощ за здравните заведения у нас, да последват образеца им и отделят аналогични суми. „ Ако всички създадат това – Народното събрание ще има опцията да закупи и подари с персонални средства на депутатите близо 30 такива апарати за обдишване”, показаха народните представители от НФСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР