Деветима са задържани при специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност

...
Деветима са задържани при специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност
Коментари Харесай

Кражба на коне, бой с камъни и 9 арестувани при спецакция край Пловдив

Деветима са арестувани при профилирана полицейска интервенция против стандартната престъпност на територията на РУ-Раковски. В хода на акцията чиновниците подхванали инспекции и на два сигнала от вторник за похищения от частни парцели в село Белозем.

В единия случай от двора на собственик били откраднати два коня, а в другия – отмъкнати разнообразни железни движимости от обор в землището на обитаемото място. При подхванатото следствие криминалистите открили четирима локални поданици, като съпричастни към закононарушенията.

При реализирането на ареста на двама от тях, чиновниците на реда били атакувани от няколко техни родственици, въоръжени с колове, вили и камъни. След бързата интервенция на спомагателни екипи от районното ръководство, бранш „ Специализирани полицейски сили” и жандармерията агресивното държание на групата било прекратено.

По време на случилото се няма съществено потърпевши. Петима от участниците в нападението, измежду които и една жена, са отведени също в РУ-Раковски.

Срещу тях е стартирано бързо произвеждане по член 131, ал.2, т.3 от Наказателен кодекс. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост от една до пет години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР