Деветима мъже от Бургаско са задържани за купуване на гласове

...
Деветима мъже от Бургаско са задържани за купуване на гласове
Коментари Харесай

Спецоперацията продължава: Задържаха деветима за купуване на...

Деветима мъже от Бургаско са арестувани за пазаруване на гласове при профилирана полицейска интервенция за попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите и нарушение на изборното законодателство, оповестиха публично тази заран от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

При инспекция на два адреса в бургаския кв. „ Победа”, населявани от двама мъже, на 40 година и 42 година, занимавали се с лихварство, са открити 11 000 лева, персонални и дебитни карти и тетрадки със лист с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на заеми при гласоподаване за избрана политическа мощ.

Сред арестуваните има лихвари, конфискувани са пари, персонални карти и описи с длъжници.

Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници за уточняване на елементи по случаите. Образувани са две досъдебни производства, сподели представителят на полицията Цветлина Рандева.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е осъществено претършуване на частен дом, населяван от 40-годишен мъж от селото, който е арестуван. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение срещу политическите права на жителите. Иззети са мобилни телефони със фотоси на персонални карти.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са арестувани още веднъж за пазаруване на гласове, като са формирани три бързи производства. При претърсвания на разнообразни адреси в селата са конфискувани описи на лица от разнообразни обитаеми места в Бургаска област, съдържащи персонални данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на персонални карти и други документи, свързани с изборния развой. Иззети са още портативни компютъри /лаптопи/ и мобилни телефони. Разпитани са голям брой очевидци.

От един от претърсените адреси в Гюльовца са конфискувани 28 000 лв., както и тетрадка, съдържащи имена с персонални данни. От различен адрес в с. Гюльовца, са конфискувани тетрадка с дребни имена на голям брой хора и сумата от 16 540 евро, 1320 щатски $ и 8100 лв..

Активната полицейска работа по обезвреждане случаи на нарушение на изборното законодателство в Бургаски район продължава, обявиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР