Девети месец без джипи е най-малката община в България -

...
Девети месец без джипи е най-малката община в България -
Коментари Харесай

Девети месец Трекляно е без личен лекар

Девети месец без джипи е най-малката община в България - Трекляно, чието непрекъснато население е намаляло на към 350 души в 19 села, споделиха от Здравната каса в Кюстендил. През юни м.г. тогавашният персонален доктор в Трекляно умрял, а претенденти да вземат практиката към момента няма  -  макар спомагателните 845 лева на месец, които НЗОК предлага на работещите в неподходящи условия. Още

Повечето от жителите в 19-те села си избрали персонален доктор в други общини - Кюстендил, София, Перник и се съветват оп телефона. В Трекляно няма и аптека.

Общината е осигурила автомобил УАЗ, с който се транспортират заболели до болничното заведение в Кюстендил, здравното обслужване обаче се поема главно от екипите на Спешното, които извършват по няколко курса на ден до селата в Треклянско. По Коледа имало искащ доктор от Кюстендил да вземе практиката в Трекляно, водени са договаряния, само че към момента няма импортирани публично документи за регистрация, сподели шефът на Здравната каса в Кюстендил доктор Сашо Котев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР