Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се

...
Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се
Коментари Харесай

Чудо! Спасиха момче изпод руините в Истанбул

Деветгодишно момче беше избавено живо отдолу под руините на срутилия се 8-етажен блок в истанбулския квартал Картал.

Детето е било избавено 9 часа след началото на избавителната интервенция, оповестиха от държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), която управлява избавителните дейности.
Валията на Истанбул Али Йерликая описа, че спасителите от самото начало са разговаряли с дребния Мухамет Алемдар, до момента в който той се намирал под руините.

Спасители в този момент са в контакт с малко момиче на име Хайва, което е блокирано под руините, заяви малко по-късно Али Йерликая. Детето беседва със спасителите, сподели Йерликая пред кореспонденти на мястото на нещастието. " Дай Боже, през днешния ден да я спасим ", пожела той.

Най-малко трима души са починали при рухването на постройката - две от жертвите са дами - на 33 и 45 години, а самоличността на третия умрял е незнайна.

Общият брой на избавените хора е 12, беше обявено по-рано. Те са настанени в болничното заведение в Картал - най-голямата държавна болница в азиатския регион на мегаполиса Истанбул. Сред тях има едно момиче на 13 години. Останалите са на възраст сред 23 и 75 години. Петима са мъже, а останалите - дами. Състоянието на трима се преценя като тежко.

Смята се, че има още затрупани под руините хора, само че заради наложената медийна възбрана не е известно какъв е техният брой, написа Българска телеграфна агенция.

Спасителните работи не престават.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР