Девет високопоставени учени, които съветваха Барак Обама в Белия дом,

...
Девет високопоставени учени, които съветваха Барак Обама в Белия дом,
Коментари Харесай

САЩ разполага с три месеца за възстановяване на медицинските запаси

Девет високопоставени учени, които поучаваха Барак Обама в Белия дом , предизвестяват, че Съединени американски щати разполагат единствено с три месеца , за да възвърне националния си ресурс от незабавни медицински консумативи или рискува по-нататъшен фрапантен дефицит на тестови комплекти и защитни уреди, в случай че коронавирусът нападне още веднъж през есента, оповестява " Гардиън ".

Драматичното предизвестие от някогашните съветници на Обама съдържа рецензия за работата на Доналд Тръмп с пандемията. Подготовката на федералното държавно управление за вероятно обновяване на заболяването би трябвало да стартира неотложно , с цел да се избегне повтаряне на " изключителния дефицит на доставки ", следен през март и април.

" Сега би трябвало да стартира подготовка. Това би трябвало да бъде на национално равнище , в тясно съдействие и съгласуваност с държавни и локални чиновници ".

Деветте създатели, водени от Джон Холдрен, консултант по науката в Белия дом на Обама през двата му мандата, подлагат на критика администрацията на Тръмп, че не е подхванала дейности по многочислени изследвания , призоваващи за попълване на Стратегическия народен ресурс (SNS) в подготовка за тъкмо такава спешна обстановка. " Съединените щати бяха неподготвени за потребностите от доставки за пролет 2020 и пандемията Covid-19 ", споделя групата.

" Има непрекъснат дефицит на респиратори, комплекти за тестване, маски и други ЛПС (лични защитни средства). " В групата са 9 от най-изтъкнатите учени в страната . Освен Холдрен, в този момент в Харвард, тя включват Ерик Ландър от MIT и Харвард, Крис Чиба от Принстън и Сюзън Греъм от UC Berkeley. Между 2009 година и 2016 година те пишат шест отчета за Обама , които засягат вирусните пандемии .

Въпреки че доста други специалисти оферират препоръки за справяне с Covid-19, връзката сред тях и Обама изостря тяхната интервенция . Бившият президент не е виновен за нито едно от откритията на учените, само че той е осведомен за напредъка на групата от основаването й.

През последните дни така и така напрегнатите връзки сред Обама и Тръмп станаха още по-токсични . В поредност от скорошни изказвания Обама остро подлага на критика ръководството на пандемията от Тръмп. Тръмп упрекна Обама, че е " жестоко незапознат " президент.
 38,6 млн. безработни в Съединени американски щати от март Обновена
38,6 млн. безработни в Съединени американски щати от март

Още 2,4 милиона американци са подали документи за безработица

Групата от девет учени предлага на практика препоръки на необятна група чиновници и политици по какъв начин да се приготвят за бъдещи талази на Covid-19 в Съединени американски щати. Писмото се популяризира до висши чиновници на администрацията на Тръмп, основни членове на Конгреса и от двете страни , републикански и демократични губернатори и кметове, президентската акция на претендента на демократите Джо Байдън и неправителствени водачи на публичното мнение.

В новия си документ учените обобщават по какъв начин администрацията на Тръмп не е подхванала дейности по съвет на Конгреса , че запасите би трябвало да бъдат попълнени. Спешните запаси за хирургични и респираторни маски N95 бяха изчерпани по време на пандемията H1N1 през 2009 година, което докара до дефицит на милиони единици.

Неуспехът на федералното държавно управление да запълни запасите се добавя от сходни провали на държавно равнище , настояват създателите.

Поглеждайки към бъдещето, те приканват за бърз 30-дневен проект , който ще разреши възобновяване на запасите благодарение на 30 милиарда $ от Конгреса . През идващите пет години ще има постоянни прегледи, с цел да се подсигурява, че откакто бъде направено аварийно копие на доставките, те се резервират в бъдеще.

През идващите няколко месеца учените възнамеряват да дават препоръки за следене на контакти, серология и проби за антитела и ръководство на данните.
 36 000 жертви на ковид в Съединени американски щати поради мудните дейности на държавното управление
36 000 жертви на ковид в Съединени американски щати поради мудните дейности на държавното управление

Мерките влязоха в действие в средата на март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР