Девет души загинаха, а най-малко 15 са в неизвестност, след

...
Девет души загинаха, а най-малко 15 са в неизвестност, след
Коментари Харесай

9 души загинаха, най-малко 15 са в неизвестност след преобръщане на лодка с мигранти в Средиземно море

Девет души починаха, а минимум 15 са в неопределеност, откакто лодка с мигранти се прекатурна край италианския остров Лампедуза, съобщи ДПА, като се базира на италианската брегова защита.
По данни на италианската новинарска организация АНСА измежду жертвите има момиче на възраст сред 4 и 8 години. Според нея в лодката е имало 46 души. Тя се е преобърнала в интернационалните води на към 30 морски благи югоизточно от Лампедуза, заяви бреговата защита. Службата отбелязва, че напъните за разкриване на оживели са затруднени от неспокойствие с височина до 2,5 метра.
Според бреговата защита лодката е отплавала от град Сфакс в Тунис. Въпреки мощното неспокойствие патрулен катер през вчерашния ден съумял да избави множеството хора от преобърналата се лодка, само че няколко мигранти умряли от хипотермия на път към Лампедуза.
На дребния италиански остров били свалени 23 оживели. Няколко от тях се нуждаели от незабавна здравна помощ. Точните условия на злополуката към момента не са ясни, защото някои от оживелите са дали спорна информация за случилото се.
Според управляващите бежанците са от страни като Гвинея, Буркина Фасо, Мали и Кот д`Ивоар.
По информация от европейската организация за гранична защита предходната година повече от 150 000 души от Африка са подхванали рисковото странствуване към Европа по маршрута през централната част на Средиземно море. Трафикантите нормално вземат по няколко хиляди евро, с цел да транспортират хората с лодки, които постоянно едвам са пригодни за корабоплаване.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР