Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс

...
Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс
Коментари Харесай

Девет деца са отличени за рисунките си в конкурса „Моята ЕДЕН дестинация“

Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс за рисунка под наслов „ Моята ЕДЕН дестинация “. Те са спечелилите в онлайн вота и избора на експертно жури, включващо представители на ЕДЕН дестинациите в България, оповестяват от Министерство на туризма.

Надпреварата се организира в интервала от 27 септември до 27 ноември 2018 година, в която бяха получени близо 250 детски рисунки.



Всички бяха качени на формалната страница на Министерството на туризма във Facebook, където се състоя електронно гласоподаване. Онлайн конкуренцията беше извънредно оспорвана, като в интервала 4-21 декември 2018 година хиляди консуматори поддържаха своите любимци. Интернет вотът дефинира първо място за Катерина Гетова, на 11 години от гр. Мездра, с рисунка на тематика „ Църквата Св. Георги в нашия град “, която получи 912 лайка.





На второ място застава Елена Стилиянова, на 11 години от гр. Луковит, с рисунка на тематика „ Провъртеника – естествено скално образувание “ с 812 лайкове. Третото място е за Емине Дрангова, на 14 години от гр. Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинация Белица и има 554 лайка.





Паралелно с гласуването във Facebook журито също дефинира най-хубавите детски рисунки. На първо място е Нанси Йорданова, на 13 години от гр. Драгоман, с рисунка на тематика „ Параклис „ Св. Атанасий Велики “ – Неделишки манастир, от община Драгоман “, която получи 129 точки от оценките на журито. Второ място заемат Николета Маринова, на 13 години от гр. Каварна, и рисунка за дестинация Каварна със 128 точки и Ралица Ганева, на 12 годишна от Попово, и рисунка на тематика „ С България в сърцето – Каварна “ за дестинация Каварна, получила 128 точки.



Журито дефинира и две трети места. Те са за Ивана Кунева, на 12 години от гр. Луковит, с рисунка на тематика „ Пещера Проходна – Очите на Бога “, която получава 124 точки, и Стела Петрова, на 12 години от гр. Мездра, и рисунка на тематика „ Църква „ Св.вмчк. Георги Победоносец, гр. Мездра “ със 124 точки.

Поощрителна премия получава Диляра Реджебова, 11-годишнаот гр. Ардино, за нейната рисунка на пейзаж от дестинация Ардино, получила 121 точки.



Рисунките от състезанието ще бъдат употребявани за разработване по плана на пощенски картички и магнити, които ще се популяризират у нас и в чужбина. Министерството на туризма ще награди децата с най-хубавите рисунки от гласуването на журито и от гласуването във фейсбук страницата. Датата, на която призьорите ще получат оценките си, ще бъде в допълнение избрана и оповестена на формалната страница на Министерството на туризма и на институционалния профил във Facebook www.facebook.com/Министерство на туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР