Детското образование по метода на Монтесори набира все по-голяма популярност

...
Детското образование по метода на Монтесори набира все по-голяма популярност
Коментари Харесай

Български предприемач създаде „близки до природата“ играчки

Детското обучение по метода на Монтесори набира все по-голяма известност по целия свят. Макар у нас за него да се заприказва от доста скоро, истината е, че този комплекс от педагогичен правила е прочут от няколко века. И макар това те не престават да се възприемат като новаторски.

Методът Монтесори се основава на минимализъм и мислене „ отвън рамката “. Дава се независимост на децата и им се оферират играчки, близки до природата.

Воден точно от този минимализъм и от концепцията да промени цялостната идея на направата на детски играчки, Никола Колев основава TubiCub – първите български 3D принтирани играчки.



Не единствено методът, само че и материалите, които употребява Никола, са различни. Той създава играчките от пластмаса, която е на основата на зърнени култури и захарна тръстика, за разлика от всеобщо създаваните играчки, които се вършат от пластмаса на основата на нефт.

Материалът, който употребява Никола, освен че е безвредна за децата, само че е и биоразградим.

Преди пет години се роди концепцията ми. Исках да направя нещо друго и готино. Но едвам от началото на тази година съм публично на пазара “, споделя той пред Economic.bg.
Пряк съперник на Lego
Идеята на основателят на TubiCub е някой ден продукцията му да излезе и отвън границите на България, само че за момента се е съсредоточил върху родния пазар. Обмисля и отварянето на физически магазин.

Идеята ми с времето стана все по-мащабна – а точно да съпернича директно китайските играчки, които ни заливат. Освен това, трансформирам българските TubiCub в директен съперник даже на Lego ”, споделя Никола.

Играчките, които той основава, са на правилото на конструктора. И дават независимост на всеки, който се допре до тях да основава разнообразни форми.

Всяка играчка си има своя персонаж, своята история и когато ги съберем на едно, те вършат така наречен „ Свят на TubiCub ”. Идеята не се опира единствено до играчките, а до цялото преживяване на индивида “, споделя Никола.

По обучение Никола е инженер и по думите му всичко, с което се е захващал преди TubiCub, го е водило към основаването на тези играчки.

Въпреки компликациите, с които се сблъсква по пътя си, Никола е безапелационен, че развиването на бизнес в България е „ премеждие “, в което той се е гмурнал доста на надълбоко.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР