Детските градини „Мир” и „Радост” в Козлодуй отвориха врати след

...
Детските градини „Мир” и „Радост” в Козлодуй отвориха врати след
Коментари Харесай

Две детски градини в Козлодуй отвориха врати след основен ремонт

Детските градини „ Мир” и „ Радост” в Козлодуй отвориха порти след главен ремонт. Строително-монтажните работи включваха реорганизация на вътрешното пространство в постройките. Бяха сменени водопроводната, канализационната и вентилационната мрежа. Пожароизвестителните съоръжения също бяха актуализирани. Във всички пространства са заменени осветителните тела, електрическите табла са след реорганизация, сменени са подовите настилки, санитарните възли са нови и цветни, направена е хидроизолация на покривното пространство. Кухните, складовете и пространствата за учители също са актуализирани и освежени.
„ Успяхме да закупим нови гардеробчета на всички деца от градината. Подменихме шкафове и някои от радиаторите. Родителите одобриха доста добре новата визия на детската градина. Благодаря им доста за търпението, което демонстрираха до привършване на ремонтните действия. Радвам се, че община Козлодуй обърна внимание на материалната база на детската градина, която е издигната през 1974 година и от този момент не е предприеман толкоз огромен ремонт”, сподели Мая Йонова – шеф на детска градина „ Мир”.
„ За две от групите на ДГ „ Радост” ще има нови креватчета, които чакаме в най-скоро време. Вярвам, че напъните на Община Козлодуй в посока възстановяване изискванията в детските градини ще продължат”, сподели и Анелия Тодорова – шеф на детска градина „ Радост”.
Ремонтните действия са част от осъществяването на Програма за поетапна рационализация на детските градини в община Козлодуй. За реализиране на плануваните действия в ДГ „ Мир” и ДГ „ Радост” община Козлодуй получи целеви средства от държавното управление в размер на 660 000 лв.. От общинския бюджет бяха заделени спомагателни 400 000 лв. за реконструкцията на двете детски заведения. И в двете детски градини сега текат действия за замяна на уреди в дворните пространства. Проектът ще завърши напролет на 2019 година и децата ще разполагат с обособени площадки, стадиони за футбол и нови кътове за отдих.
В детската градина в Гложене също бяха вложени средства в размер на 80 000 лв., с които бяха сменени отоплителните радиатори, бяха ремонтирани санитарните пространства и на една цяла група бяха сменени подовите настилки, боядисани са стените и таваните. Учебното заведение в Гложене посрещна своите ученици още в края на месец септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР