Детската Купа на нациите беше основното състезание в третия ден

...
Детската Купа на нациите беше основното състезание в третия ден
Коментари Харесай

България 4-та при децата, победа за Ая Митева в Бронзовия тур



Детската Купа на нациите беше главното съревнование в третия ден на шампионата от Световната купа и Купата на нациите по прескачане на трудности в конната база „ Ген. Крум Лекарски “ в Божурище, категория 3 звезди.

Участваха 5 тима – на България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария.

Българският тим, под управлението на Теодор Шейтанов, беше в състав Даная Велинова, Елиза Чолакова, Екатерина Гайдарова и Мария Николова. Жребият беше допустимо минимум благоразположен към нас, като и в двата манша стартирахме първи. Това лиши нашите ездачи от психическо преимущество и от шанса да реагират по отношение на настоящия резултат.

В първия манш Елиза Чолакова с кон Езоп и Екатерина Гайдарова с Арецо бяха с чисти паркури, само че Мария Николова със Суит Коктейл записа 4 наказателни точки, а Даная Велинова с Кардика омете 3 трудности и инкасира 12. Останахме на 4-то място.

Във втория манш Мария Николова и Екатерина Гайдарова бяха безгрешни, за разлика от Елиза Чолакова и Даная Велинова, които записаха по 4 наказателни точки – всички състезателки със същите коне.

Така и в крайното класиране останахме 4-ти, с общо 8 наказателни точки, след Унгария с 4 и пред Гърция с 12.

В борба за първото място се стигна до бараж сред съставите на Румъния и Турция. Двама турски представители позволиха неточности и победител стана румънският тим, в състав Мариам Албатур Насер с кон Чако Бело, Анастасия Манеа с Хорс Джим Шайтон, София Бене с Аида Дива и София Мария Катана с Чирика, треньор Норберт Шуман.
В Златния тур – подготовка за европейското състезание за юноши и девойки, с награден фонд 1500 евро и височина на трудностите 140 сантиметра, победител е Хасан Сентюрк с Лока, а Ивелин Бонев с Каял остана на 8-мо място.
В Бронзовия тур триумф записа Ая Митева с кон Ливърпул – нашата бронзова медалистка от европейското състезание за деца през 2019 година Ясен Борисов с Хебе е 4-ти, а Любомир Янков с Хектор е 5-ти.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР