Децата правят десетки ужасно изглеждащи за възрастните неща. Някои са

...
Децата правят десетки ужасно изглеждащи за възрастните неща. Някои са
Коментари Харесай

Вредните детски навици, с които трябва да се борите

Децата вършат десетки извънредно изглеждащи за възрастните неща. Някои са допустими, само че други могат да бъдат във щета за децата. Ето за какво би трябвало да положите старания да отървете детете от някои от нездравословните му привички.
 Бъркане в носа
Ако надникнете в някоя група в детската градина, ще заварите най-малко 10 деца, които търсят богатство из носа си. И тъй като сме привикнали с тази панорама, одобряваме този табиет за нещо напълно естествено. Но децата вършат две нездравословни за тях неща - изяждат сополите си и надлежно лапат ръцете си, което може да ги болести с бактерии и вируси, а също и могат да разкървавят носа си.

 
Лапане на всевъзможни неща
От играчки до мозъка до пръчки на открито, децата са способни да сложат всевъзможни неща в устата си, без да се вълнуват чисти ли са или не. Това, несъмнено, е елементарен метод за заразяване с какво ли не. Освен това децата са способни да намерят най-мръсното допустимо място и тъкмо него да пипнат или лапнат, в това число парапета на ескалатора или пък огледалото в асансьора. 

 



 
Не се измиват след тоалетна
Хубаво е, когато децата желаят да са независими, само че това от време на време е проблем, изключително когато става въпрос за визитата в тоалетната. Много постоянно децата не се избърсват добре или пък не измиват ръцете си след тоалетна. Това е от тези неприятни привички, които могат да навлекат неприятни бактериални инфекции. 

 
Ръкави със сополи
Няма дете, което да не употребява ръкавите си вместо носна кърпичка. Не наподобява по никакъв начин красиво, само че е по-добре в сравнение с да изядат сополите или да ги размажат върху масата, да вземем за пример. И въпреки всичко положете старания да научите детето, че мястото на сополите е в мивката или в носната кърпичка. 

 

 Добави изложение

 
Пишкане във водата
Малките деца вършат това в коритото в банята, в морето, в басейна, само че е това е табиет, с който би трябвало да се борите по обясними аргументи. 

 
Гризане на всичко
Когато са дребни и зъбите им порастват, е обикновено децата да гризат всевъзможни неща - играчки, дървени принадлежности за готвене, облекла, мебели. Но някои деца резервират този табиет и като огромни и дъвчат моливи, дървени бъркалки, сламки, нокти и така нататък Това може да аргументи бактериални инфекции, изпиляване на зъбите или увреждане на захапката. 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР