Децата от училището за нарушено зрение във Варна се обучават

...
Децата от училището за нарушено зрение във Варна се обучават
Коментари Харесай

Деца със специални потребности свирят на 9-метрово пиано

Децата от учебното заведение за нарушено зрение във Варна се образоват по нов и забавен за тях способ. Те свирят на 9-метрово пиано. С помощта на музиката и танца младежите с увреждания освен се забавляват, само че и усъвършенстват придвижванията си. На 1 юни се чака да изнесат и концерт в двора на учебното заведение.

Мария Маринова свири и танцува на мега пиано повече от година. За първи път обаче преподава забавната дисциплинираност на деца със специфични потребности.

" Виждайки страстта и насладата, която им носи прекарването да са на пианото и това, че те могат да създадат нещо сами, е ужасно ", споделя Мария Маринова, част от екипа на " Мегапиано ".

Децата изпитват откровена наслада и благополучие от музиката. Заниманията с необикновеното пиано имат ползвотворно влияние върху учениците.

Нестандартното пиано е скъпо за децата с нарушено зрение, тъй като съумява да им върне това, което е лишило образованието в електронна среда - живият контакт и страстта в общуването.

В музикалния план вземат участие и деца от още две варненски учебни заведения. Концертът на огромното пиано ще се състои в Деня на детето, в двора на учебното заведение.

Автор: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР