Децата не бих казала, че почувстваха тревогата на родителите в

...
Децата не бих казала, че почувстваха тревогата на родителите в
Коментари Харесай

Психологът Бистра Йоновска: Важно е децата да не живеят със страхове

Децата не бих споделила, че почувстваха паниката на родителите в пандемията . Те са по-адаптивни спрямо родителите, които преекспонират нещата от време на време “. 

Това сподели пред БНР Бистра Йоновска. Професионалният ѝ път е обвързван с развиването на най-малките. Над 30 години е шеф на детска градина в най-големия плевенски квартал „ Сторгозия “. В момента е заместник-директор и психолог. Има богат опит и взе участие в разнообразни научни планове, свързани с одобряването на стандарти за образованието на децата. 

В изявление за предаването „ 12+3 “ Йоновска регистрира като негатив неналичието на взаимните мероприятия и съпреживяването в детските градини

„ Важно е децата да не живеят със страхове. Родителите би трябвало да бъдат почтени с тях, да изясняват, да бъдат премерени... Децата са чувствителни във връзка с изразените страсти от родителите “. 

Какво следи психологът през последната година? Промени ли се детството на най-малките по време на пандемия и на какво обръща внимание при диалозите си с родители? Интервюто с Бистра Йоновска можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР