Децата, когато са повече от едно в семейството, неизменно преминават

...
Децата, когато са повече от едно в семейството, неизменно преминават
Коментари Харесай

5 успешни трика, когато децата ревнуват

Децата, когато са повече от едно в фамилията, непроменяемо минават през етапа на ревността. Разбира се, има и изключения.

Но като цяло в множеството случаи те се борят за вниманието и обичта на мама и баща, смятайки че братчето или сестричето получава повече. Което поражда ревнивост и може да се окаже много травматично, в случай че не им помогнете да се оправят с този проблем.

Предлагаме ви 5 изпитани трика, които ще ви улеснят в това начинание и ще ви спестят драмите и сълзите, които от време на време в действителност се чудите по какъв начин да преборите, тъй че да не нараните нито една от страните.

1. Включете по-голямото дете в грижите за бебето

Това сигурно сте го чували и чели стотици пъти. И сте се чудили за какво от време на време работи, а различен път не оказва помощ. Проблемът е в съпътстващите условия.

Много значимо е в каква конюнктура и по какъв начин тъкмо ще се случи това. Границата сред вменяването на отговорност и търсенето на помощ е доста деликатна. В първия случай детето остава с усещане, че всички би трябвало да обслужват новопоявилия се нахалник, в това число и то. Тоест лишава му се опцията да бъде в центъра на внимание и то се усеща изтласкано на назад във времето.

Във втория вие търсите неговата помощ, тъй като знаете, че може да се оправи, виждате какъв брой доста е пораснало, доверявате му се и най-важното – вярвате му безапелационно. В този случай детето към този момент се усеща воин, а не пострадал и приема доста по-лесно бебето.

Много оказва помощ също по този начин, когато го включите в някоя от дейностите – да вземем за пример къпане на бебето или преобличане (без промяна на памперса, тъй като гледката сигурно няма да му допадне), да му разказвате по какъв начин и него сте къпали по същия метод и какво е обичало да прави в коритото, да разкажете някоя смешна преживелица по време на преобличане и така нататък

2. Покажете му преимуществата да бъде батко или кака

Това доста оказва помощ, защото дава опция на по-голямото дете да оцени обстановката от друга позиция.

Може да вземем за пример, да му покажете какъв брой по-добре е да бъде батко или кака, тъй като по този начин не се постанова да има следобеден сън, а през това време да си играе – единствено или с вас. А дребното е насила да спи.

Освен това вечер може да си ляга малко по-късно, което е също преимущество. Ако се поразровите, ще откриете много такива благоприятни условия в всекидневието, които може да посочите на огромното дете.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР