Децата и младежите, които имат леки или никакви симптоми на

...
Децата и младежите, които имат леки или никакви симптоми на
Коментари Харесай

Безсимптомните деца могат да разпространяват вируса със седмици

Децата и младежите, които имат леки или никакви признаци на заразяване с ковид, неумишлено могат да го популяризират в продължение на седмици . Това демонстрира ново американско изследване върху децата, наранени от пандемията, предава БГНЕС.

Лекари от националната детска болница във Вашингтон са открили, че инфектираните деца могат да популяризират вируса SARS-CoV-2 в продължение на седмици, макар че самите те не демонстрират признаци на COVID-19. В по-ранно изследване откриватели в Бостън потвърдиха, че децата и младежите, които са следили, имат изненадващо високи индикатори на централизация на вируса. Новото изследване, оповестено на 28 август на уеб страницата на здравното списание JAMA Pediatrics, е ръководено от Роберта Де Бази и Меган Дилейни, които са анализирали данни от 91 деца в 22 лечебни заведения в Южна Корея. " За разлика от американската здравна система, децата, които имат позитивни проби за COVID-19 в Южна Корея, остават в болница, до момента в който не се възстановят изцяло от инфекцията си ", споделя Де Бази.

Според изследването, почти 22% от децата не са показали никакви признаци по време на болничния си престой, 20% са почнали безсимптомно, само че по-късно развитли леки признаци, а 58% са тествани симптоматично. Изследването също по този начин демонстрира огромни разлики в продължителността на времето, в което децата остават заразни. Това време варира от три дни до три седмици. Една пета от асимптоматичните пациенти и почти половината от симптоматичните пациенти са били в положение да предават вируса на SARS-CoV-2 три седмици след първичната зараза, настояват откривателите.

Междувременно от СЗО предизвестиха, че единствено носенето на маска не е задоволително за предотвратяване от ковид. Много хора подценяват значимостта на физическото разграничаване, което усилва рисковете от заразяване, показва специалистът от Световната здравна организация (СЗО) Мария Ван Керхове, представена от БГНЕС. " Само носенето на маски не е задоволително, с цел да се предотврати разпространяването на ковид ", сподели Керхове, добавяйки, че хората би трябвало да поддържат безвредно разстояние от другите. " Виждаме, че хората към този момент не се придържат към физическото разграничаване ", съобщи тя на конференция на СЗО. " Дори и да сте с маска, отново би трябвало да се опитате да поддържате физическа отдалеченост от минимум 1 метър и даже повече, в случай че това е допустимо ", предизвести специалистът.

СЗО изготви лист с ограничения за ограничение на разпространяването на предаването, измежду които най-важните са: носене на маски, поддържане на физическа отдалеченост и постоянно измиване на ръцете и стерилизация. " Така че, единствено маската не е задоволителна. Нито единствено спазването на отдалеченост. Нито единствено дезинфекцията на ръцете и поддържането на висока персонална хигиена. Правете и трите неща по едно и също време ”, сподели Керхове. 

 

- Бразилия прекрачи мрачния предел от 120 000 жертви на пандемията - понастоящем страната с 212 милиона население е записала 120 262 смъртни случая от вируса и 3 846 153 инфектирани. С това тя се подрежда на второ място измежду страните, които надвишават 120 000 жертви на пандемията, след Съединени американски щати, където броят на умрелите сега е над 182 000 души. " За разлика от Европа и Азия, където вирусът в началото удари мощно и по-късно затихна, огнището в Бразилия напредва с мудни, само че постоянни темпове ", разяснява Кристовам Барселос, откривател в института за публично опазване на здравето „ Fiocruz ”, представен от БГНЕС. " Бразилия е неповторима в света. От началото на пандемията нейната крива е друга от тази на другите страни – тя е доста по-бавна ", сподели той пред Агенция Франс Прес. " Стабилизира се в този момент, само че на доста рисково равнище: близо 1000 смъртни случая и 40 000 нови инфектирани за ден.... А в Бразилия към момента не е доближат пика на пандемията ", съобщи Барселос.

- Общия брой на инфектираните с ковид в Турция доближи 267 064 души, а 242 812 са се излекували. Общо жертвите на пандемията да момента са 6284. Над 1003 души са се възстановили, а за последното денонощие са умряли 39 заболели. Това демонстрират последните данни за Турция, обявени от здравния министър Фахретин Коджа съобщи в Туитър и представени от БГНЕС. От тях излиза наяве, че през последните 24 часа там са направени 101 414 пи си ар теста за COVID-19. Според данните на турското здравно министерство 7,4% от общия брой инфектирани страдат от пневмония, а пациентите в сериозно положение са 917.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР