Децата да свикнали на различни видове на медицински манипулации и

...
Децата да свикнали на различни видове на медицински манипулации и
Коментари Харесай

Иван Игов: Малките деца нямат страхове, които да не са им привнесени от родителите

" Децата да привикнали на разнообразни типове на медицински операции и за тях правенето на тест не е проблем . Аз не разбрах за какво това стана в един миг проблем на родителите ? ", разяснява пред БНР психологът Иван Игов.

" По скоро общото съмнение от това, което се случва в страната и в хода на пандемията докара до това голямо количество родители да не са съгласни да се тестват децата. Най-вероятно част от паралелките няма да се върнат присъствено. За страдание, тези деца ще бъдат осъдени поради егоизма на нас като родители . Ако акцията по имунизирането беше вярна и имахме повече имунизирани възрастни, и тестването в този момент щеше да бъде по-организирано и по-ясно ", уточни още психологът.
" Има много обърквания и по тази причина и хората не знаят по какъв начин да реагират . Питат се този, който ще тества децата им, дали е ваксиран , дали е със зелен документ?

А дребните деца нямат страхове, които да не са им привнесени извън . Децата са носители на държанието и отношението на родителите им към света. И това е постравматичен синдром - това касае много възрастни към този момент, които се опасяват да бъдат на открито. И това се привнася и на децата сега. Аз познавам към този момент такива деца.

Нека родителите са наясно и в случай че те не престават да бъдат безотгворни и се отнасят по този начин към децата, децата обират целия негагивен капацитет, който ние им плащаме. Те са най-пострадалите от нашите страхове!
Децата могат да се тестват и вкъщи, стига да има отгворни учители, по тази причина май е по-добре в учебно заведение - виждате какво става с подправените зелени документи . Още обаче не знаем всичко и за тестванията, и за организацията ", счита Иван Игов.

Психологът посъветва родителите да приказват с децата си и да ги питат какво желаят и да отгворят на техните потребности:

" Защото има деца, които са по-отговорни от родителите си . Те карат родителите си да се имунизират, тестват се преди да се приберат, с цел да не ги заразят...Така, че питайте децата си какво са подготвени да създадат ", сподели Игов.

    

Пред БНР родители споделиха, че са терзание от идното тестване , с цел да влязат децата от първи до 4-ти клас в учебно заведение. Те споделят, че даже избират на този стадий с тази заболеваемост децата им да учат отдалечено от у дома. Според родителите тестванете ще окаже въздействие и върху душeвността на дребните възпитаници.

Има и родители, които считат, че децата би трябвало да се върнат в учебно заведение и това да стане по какъвто и да е било метод. От своя страна дребните възпитаници не се тормозят нито от тестванията , нито от това, че би трябвало да съблюдават ограничения като носене на маски и други. Има и деца, обаче, за които родителите обявиха пред БНР, че тестванията ги плашат и не желаят да ги ползват, това е мнение на родителите им.

Още по тематиката слушайте в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР