Деца пострадаха при употреба на пиротехнически изделия в Новогодишната нощ.

...
Деца пострадаха при употреба на пиротехнически изделия в Новогодишната нощ.
Коментари Харесай

Лекарите съветват деца да нямат достъп до пиротехника

Деца пострадаха при приложимост на пиротехнически произведения в Новогодишната нощ. 3-годишно дете от Сандански е с ампутирани пръсти на ръката, а в Бургас 2 деца са откарани в болница със съществени пострадвания.

3-годишно дете пострада точно на Нова година, откакто хванало пиратка, която гръмнала в ръката му.

" Ние бяхме дежурни. С кървяща рана на дясната ръчичка. С съвсем изчезнали пръсти. Първоначален оглед палеца въобще липсваше. Втори, трети пръст повече от половина липсваха. Четвърти пръст една трета липсваше. Обилно кървяща рана ", изясни завеждащият доктор ФСМП - Сандански доктор Анил Бояпати.

3-годишното момче е превозено в болница " Пирогов ", където му е направена незабавна интервенция. Ампутирани са двата пръста на дясната му ръка. В новогодишната нощ в Бургас две деца също пострадаха при приложимост на пиротехника.

При единия случай фойерверк е гръмнал в лицето на 9-годишно дете. То е с изгаряния и повредено око. След приложимост на пиратки 14-годишно момче от Несебър е признато в болница с разкъсвания на ръката.

" По негови данни той споделя, че е гръмнало незабавно откакто я е запалил. Дойде с разкъсно-контузни рани на ръката. Една по-значителна на дланта и на междинния пръст. Раните бяха обработени. Също по този начин имаше и отслояване на повърхностния пласт на кожата, който е от самата сила на удара, от гърмежа ", сподели лекарят в Клиника по ортопедия на УМБАЛ-Бургас доктор Виктор Топузян.

Лекарите поучават децата да нямат достъп до пиротехнически произведения, защото взривните субстанции могат да увредят крайниците и зрението им. Освен това димът е нездравословен за дихателните пътища.

От лечебното заведение в Бургас обявиха, че през последните години понижават случаите на произшествия с пиротехнически произведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР