Деца изучават религия, театрално изкуство и иконопис към митрополията във

...
Деца изучават религия, театрално изкуство и иконопис към митрополията във
Коментари Харесай

Урок по християнство за деца във Видинската митрополия

Деца учат вяра, театрално изкуство и иконопис към митрополията във Видин. Заедно с това се приобщават към християнските полезности. Неделно учебно заведение към митрополитския храм е намерено преди две години и в началото се преподавало единствено вероучение, а от тази образователна година откриват и школите по изкуствата.

Видин

За децата, които посещават школите отваря порти остаряло епархийско учебно заведение, сторено преди близо 90 години, с цел да просвещава. Сега неделното учебно заведение оказва помощ на децата да опознаят християнската религия.
Митрополит Даниил: Децата ни са осведомени по отношение на доста неща. Учат доста неща, само че най-важните неща, които са в живота- това да познаваме Бога, това на дело да демонстрираме любовта и към Бога, и към близък, това най-вече ни липсва през днешния ден. И по какъв начин тогава няма да има нужда, няма да има потребност за култура. Такава вапиюща потребност има.
В часовете по вероучение децата научават за православието, само че по наличен за тях метод.
Елена Велкова, богослов и иконописец: Учим за живота на Исус Христос- основните моменти от неговия живот, чудесата му, неговото избавително дело на земята, на света Богородица и на светиите.
В неделното учебно заведение учат символиката на иконите и по какъв начин да ги рисуват, изписват църковни детайли за декорация.
Елена Велкова,богослов и иконописец: Всичко се свързва с тематиките за вярата. Главното е това да остане в сърцата и в мислите.
В театралната школа работят по произведения на български и типичен създатели, а също и по древен сюжети.

Освен, че учат изкуство, получават и скъпи житейски уроци.
Мария Петрова, режисьор: На първо място може би да са другарчета по сред си и да се схващат, да си оказват помощ. Също по този начин на дисциплинираност, на отговорност. Светла Андрейчовска, родител: В града няма друга театрална шокола и доста ми хареса първия път като пристигнах - по този начин с огромно внимание към родителите и към децата. Много добра атмосфера има, по тази причина взех решение да останем. Пламен Станчев, родител: Ние имаме вяра, че децата би трябвало да се възпитават в християнски полезности, в обич, съгласие, примирение. И по този метод, в случай че децата бъдат възпитани, към този момент ще сме се преборили с насилието в учебно заведение и експанзията.
Освен, че схващат повече за вярата, в неделното учебно заведение децата основават другарства. Вече са приобщени и към събитията, които провеждат от храма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР