Детоксикацията на тялото ви няма да бъде пълна без прочистване

...
Детоксикацията на тялото ви няма да бъде пълна без прочистване
Коментари Харесай

Тези храни почистват кръвта от излишните липиди

Детоксикацията на тялото ви няма да бъде цялостна без пречистване на кръвта. За да се обезпечи здравословна кръв, е належащо и разчистване на бъбреците и черния дроб. Естествените пречистватели на кръвта са зеле, лимон и чесън могат да създадат това.

Плодовете, богати на пектин като ябълки, круши и гуава, храни, богати на фибри, като овес, както и положителната остаряла вода, също извеждат токсините от кръвта на вашия организъм. Заедно те съставляват вашия наложителен лист с естествени пречистватели на кръвта!

Кръвта е подценен воин на тялото ви, осигуряващ на органите О2 и хранителни субстанции, нужни за естественото им действие. Получаването на задоволително желязо и поддържането на равнищата на хемоглобина е единствено един, само че доста значим аспект на хубавичко кръв. За да се поддържа кръвта чиста, тя се нуждае от верен баланс на кръвна захар, липиди и минерали.

Освен това органи като бъбреците и черния дроб, които оказват помощ за пречистването на кръвта и унищожаване на токсините, би трябвало да бъдат в положително работно положение.

Ето по какъв начин да почистите кръвта си с естествени средства! Бърз лист с храни, които оказват помощ за детоксикацията на кръвта ви.

1. Чесън

 Тези храни почистват кръвта от непотребните липиди

Чесънът е антибактериално средство, което почиства вашата система от вируси и паразити, които могат да ѝ навредят. Този детокс артикул отстранява непотребната лой от кръвта. Съответно чесънът намалява равнището на неприятния холестерол с липопротеини с ниска компактност и общото равнище на серумен холестерол в организма. Замърсяването на кръвта и тялото може да бъде в резултат от излагане на токсични метали, което води до разнообразни проблеми - от припадъци, до загуба на вкус и мозъчно увреждане. Антиоксидантите, съдържащи се в чесъна, освен пречистват тялото от отрови като цяло, само че също по този начин са в положение да устоят на леко и умерено отравяне с олово.

Често сте изложени на този метал посредством бои, съдържащи олово, нечист прахуляк и други. Чесънът може да намали наличието на метали с цели 19% и да облекчи признаците на отравяне като главоболие.

2. Захарна тръстика

Този известен индийски артикул - златисто кафява нерафинирана захар, е прочут и като добър пречиствател на кръвта. Съдържащите с в нея фибри оказват помощ за пречистване на храносмилателната система, предотвратява запек и извеждане на отпадъците от тялото. Благодарение на високото си наличие на желязо оказва помощ да се компенсира дефицитът на желязо и да се възстановят равнищата на хемоглобина.

3. Куркума

 Тези храни почистват кръвта от непотребните липиди Снимка: yogitea

Куркумата е необикновено естествено средство за битка с възпалението. Тя оказва помощ за разрешаване на проблеми с черния дроб и поддържане на оптималното му действие. И това е значимо, тъй като черният дроб и бъбреците са двата съществени центъра за пречистване на кръвта от замърсители и извеждането им от тялото. Ако тази златна фалшификация се смеси с мляко, тогава нейните пречистващи свойства се удвояват. Млякото с куркума се явява като значим съставен елемент на диетата за пречистване на черния дроб. При една такава диета се предлага златно мляко - накисва се за 72 часа с подправки като черен пипер, кардамон, канела, карамфил и джинджифил. Смята се, че тази напитка освен обезпечава на вашата система хранителни субстанции и тонус, само че също по този начин оказва помощ на тялото да създава нови червени кръвни кафези.

4. Ябълки, круши и гуава

Пектините, открити в плодовете като ябълки, сливи, гуава и круши, са потребни за пречистване на кръвта. Пектините влизат в контакт освен с непотребната лой в кръвта и черния дроб, само че и с тежки метали и други нездравословни субстанции и боклуци в кръвообращението. Влакната, съдържащи се в тези плодове, спомагат за премахването на мазнините, до момента в който ликопенът и глутатионът способстват за премахването на отпадъците и химикалите.

5. Лимон

 Тези храни почистват кръвта от непотребните липиди

Топлата вода с лимонен сок се предлага като добра утринна напитка за пречистване на кръвта. Тя отстрани токсините от храносмилателния тракт и прочиства системата. Топлата вода предизвиква разграждането на мазнините и също по този начин лишава тежестта от бъбреците, до момента в който витамините и минералите, съдържащи се в лимона, оказват помощ на тялото да отстрани токсините. В частност витамин С е от значително значение за организма да създава глутатион. Черният ви дроб употребява това съединяване за филтриране на кръвта от нездравословни субстанции.

6. Тъмнозелени листни зеленчуци

Тъмнозелените листни зеленчуцине са по усета на всеки. Те обаче могат да бъдат доста потребни заради изобилното наличие на хранителни субстанции, витамин А, В, С, фолиева киселина и желязо. Антиоксидантите, съдържащи се в тези зеленчуци, оказват помощ да се отървете от нездравословните свободни радикали, които повреждат алените кръвни кафези. Ограничавайки вредите, породени от свободните радикали на кръвните кафези, тези зеленчуци подкрепят притока на нови кафези в кръвта. Можете да изберете къдраво зеле, спанак, салата или даже листна горчица.

7. Зеле

 Тези храни почистват кръвта от непотребните липиди

Зелето е считано за пречиствател на кръвта, съдържа антиоксиданти, като витамини А и С и е потребно за черния дроб. Фибрите в зелето оказват помощ за пречистване на храносмилателния тракт. Също по този начин те са в положение да обезвреждат химикалите в тютюневия пушек и да очистят черния дроб. Съдържащите се в зелето глюкозинолати се разграждат и образуват изотиоцианати, като последните способстват за премахването на канцерогените в тялото.

8. Овес, пшенични трици и ядки

Тези богати на фибри храни са незаменими в способността им да отстраняват непотребните мазнини, химикали и боклуци от вашата система. Високо наличие на фибри в храни като овес, пълнозърнести храни, пшенични трици, ленени семена и ядки оказва помощ за намаление на холестерола и глюкозата в кръвта, което води до пречистване на храносмилателния тракт и елиминиране на запек.

9. Вода

 Тези храни почистват кръвта от непотребните липиди

Подобно на щателното разчистване на дома ви, вярното разчистване на кръвта изисква доста вода. Редовният банкет на вода оказва помощ на бъбреците да отстранен замърсителите от тялото. Идеалният метод за приемане на вода за детоксикация:

Оставете малко топла вода в меден съд за една нощ и я изпийте заран незабавно след пробуждане. Медта охлажда черния дроб, а водата оказва помощ за премахването на отпадъците и пречистването на кръвта.

10. Воден крес

Водният крес е може би необикновен за вас артикул, само че е вкусна опция на нормалните зелении. Кресонът оказва помощ да се усили наличието на ензими в организма, които благоприятстват детоксикацията. Тя отстранява канцерогените от тялото тъкмо както зелето – с помощта на съдържащите се в нея глюкозинолати. В изследване за резултата от тютюнопушенето при пушачи учените откриват, че единствено 170 грама от този артикул дневно оказва помощ за извеждане на канцерогените с урината, което прави кръвта по-чиста.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР