Детоксикацияta е актуален метод за пречистване, към който все повече

...
Детоксикацияta е актуален метод за пречистване, към който все повече
Коментари Харесай

Зимен детокс само в седем стъпки

Детоксикацияta е настоящ способ за филтриране, към който от ден на ден хора се обръщат. Чрез този развой вие отстраняват токсините от тялото си и го подсилвате с хранителни субстанции, с цел да поддържате оптимално здраве. Тялото отстрани токсините по доста способи - посредством бъбреците, кожата, белите дробове, червата и лимфната система. Но когато тези системи не работят вярно заради някакво заболяване или положение на околната среда, тялото ви не е в положение да се отирве изцяло от токсините и те се натрупат.

Процесът на детоксикация включва главно филтриране на организма и заради тази причина е значимо да се слредва избран режим, който не включва единствено храненето.

Токсините са всички тези нездравословни субстанции, които могат да имат негативен резултат върху тялото. Тези нездравословни субстанции могат да бъдат химикали, пестициди, метали, изкуствени съставки в храните и замърсители. Тези отрови участват на всички места към нас - в храната, която ядем, водата, която пием, и въздуха, който дишаме.

Няколко дребни промени в действителност могат да оказват помощ на тялото ви да се усеща по-добре и да прави главната си работа всеки ден в дълготраен проект. Вашето тяло непрестанно се отървава от токсините и задачата ви би трябвало да бъде спомагателното стимулиране на естествените процеси в организма благодарение на няколко лесни тактики.

Правилна хидратация

Пиенето на вода денем разрешава на тялото ви да употребява този естествен балсам в своя изгода, тъй че пийте вода сред храненията. Клиниката Майо предлага доза от 9 чаши вода дневно за дами и 11 чаши вода за мъже, само че доста други неща също въздействат на хидратацията. Ако спортувате, пиете доста кофеин или планирате да прекарате деня на слънце, не забравяйте да увеличите приема на вода. Ползите от водата за тялото ви са безкрайни: детоксикация, загуба на тегло, понижено възприятие на уязвимост, попречване на главоболие и по-добро храносмилане.

Пийте вода с лимон

Лимонената вода е превъзходен сурогат на соковете. Въпреки че лимоните имат киселинен темперамент, те се трансформират в алкалоиди в тялото ви. Пийте топла или хладка вода с лимон заран на гладно, с цел да хидратирате тялото си и да прочистите черния си дроб.

Добавете кокосово масло

Започнете или завършете деня с чаена лъжичка кокосово масло. Известно е, че форсира метаболизма, а също така е отлично, в случай че го добавите към кафе, чай или смути.

Отървете се от сладките неща

Захарта не е потребна за тялото. Като ядете повече захар, вие карате панкреаса си да създава повече инсулин и по този метод натоварвате освен него, само че и останалите системи в тялото си. Сведете потреблението на захар до най-малко или я спрете изцяло за известно време.

Гладувайте за 12 часа

Би било идеално да гладувате 12 часа сред вечерята и закуската. Първите 6-8 часа след вечеря, тялото ви е фокусирано върху храносмилането, а последните 4 часа са отдадени на пречистване на тялото и това е най-ефективният интервал за изгаряне на мазнини.

Спете в изцяло тъмна стая

Инвестирайте в тъмни пердета и не позволявайте на утринната светлина да ви разсънва (включително улични лампи, мобилни телефони или телевизори). Ползите от съня са: контролиране на хормоните, понижаване на апетита, облекчение на равнищата на стрес, понижаване на депресията, повишение на творчеството, възстановяване на паметта и позитивна вероятност за живота.

Масажирайте кожата си

Отделете няколко минути за масаж на кожата си заран или вечер, за предпочитане преди душ, да се отървете от мъртвите кафези и да я оставите да диша свободно. Масажът подтиква притока на кръв към тялото и усилва лимфния дренаж, което евентуално може да понижи целулита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР