Детето със специални образователни потребности е записано в първи клас

...
Детето със специални образователни потребности е записано в първи клас
Коментари Харесай

Директор отрече, че дете със специални потребности е било спирано да влезе в първи клас

Детето със специфични просветителни потребности е записано в първи клас на 32 СОУ. Това сподели шефът на учебното заведение Нели Костова за Actualno.com. По думите ѝ диалогът с майката на детето, която твърди, че от учебното заведение не са желали да одобряват сина ѝ, е бил за да се уточнят потребностите на детето, паралелката, в която то да бъде записано и да се избере класен началник, който да е квалифициран да образова дете със специфични потребности.
Нели Костова посочи, че учебното заведение не разполага с подобаваща архитектурна среда, а класните стаи на първокласниците на четвъртия етаж в учебното заведение.
Директорът изясни, че диалогът с родителят е бил за да се схванат съответните потребности на детето, за за може експертите в учебното заведение да изготвят тактика за работа с него. По думите ѝ диалогът с майката е траял 6-7 минути, а с влизането си тя е оповестила, че разполага със 7 минути време.
" Разбирам болката на родителите. Ние нямаме архитектурна среда и мисля, че в доста малко учебни заведения има кътове за такива деца. Изненадах се от този отрицателен пост ", добави още госпожа Костова.
Тя изясни, че фамилията на детето не живее в региона на учебното заведение. " Имахме дни на отворените порти. Много родители пристигнаха, не зная дали родителите на това дете са пристигнали. Идеята на Столична община беше първокласниците да учат в най-близкото до дома им учебно заведение. Виждала скъм какво се прави на Запад за тези деца, само че би трябвало да бъдат направени вложения, те се нуждаят от избрана среда в учебно заведение ", сподели още Нели Костова.
Училищното управление се среща с особеностите на положението на детето и неговите потребности сега на записването.
Припомняме, че на 7 юни Надежда Данабашева описа, че е срещнала компликации при записването на сина ѝ в първи клас, а учебното управление се е пробвало да я разубеди да запише детето в 32 СОУ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР