Детето със съмнение за остър хепатит е в много добро

...
Детето със съмнение за остър хепатит е в много добро
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: У нас няма потвърден случай на новопоявилия се остър хепатит при деца

Детето със подозрение за изострен хепатит е в доста положително здравословно положение. Търсихме 22 типа вируси. Няма потвърден вирус с PCR. Това съобщи на брифинг проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания, съобщи БГНЕС.

От серологичните проучвания изследваме антитела, с цел да потвърдим предходна зараза, откриват се едва нараснали антитела против аденовирус. Имало е прекарана пред няколко месеца лека респираторна зараза, сподели Христова. Цитомегаловирусът с изключение на респираторна зараза може да засегне и едва черния дроб. Детето е лекувано с антипиретици, по тази причина е допустимо да има лекостепенно увреждане на черния дроб, добави Христова.

Съпоставяйки клиничните данни за дете в чудесно здравословно положение, с данните при нас за прекарани преди време респираторни инфекции, считаме, че това е повода за заболяване на детето и че не става дума за острия хепатит, за който следим в Европа и света. Националният център ще продължи да следи обстановката. С новия изострен хепатит би трябвало да с търсим тежко увреждане на черния дроб, а не леко, сподели още Христова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР