Детето е претърпяло много тежки наранявания, има множество фрактури, обясни

...
Детето е претърпяло много тежки наранявания, има множество фрактури, обясни
Коментари Харесай

Трагичните Истории От Горящия Мол: Дете Е Скочило От 4 Етаж, За Да Се Спаси! Вижте Неговата Съдба! Видео От Мястото

Детето е претърпяло доста тежки пострадвания, има голям брой фрактури, изясни детският хирург Константин Ковалков. Лекарите са оптимисти за възобновяване на момчето.

Продължава изясняването на аргументите за нещастието. Неизправност на електрическото съоръжение, палеж и случай в детската зона са някои от работните версии.

Идентифицираха 15 от жертвите

По последни данни в пожара са починали 64 души, а още над 50 са потърсили здравна помощ. Възможно е данните за броя на жертвите да не се дефинитивни. Спасителните действия не престават, съобщи ТАСС.

Вече са разпознати телата на 15 от жертвите. За някои идентификации може да е нужна генетическа експертиза. Чака се приемане на генетичен материал от родственици на починалите.

Следствие, арести и очевидци

Пожарът е бушувал на последния четвърти етаж и е засегнал повърхност от 1500 кв. м.
Води се дело за причиняване на гибел по нехайство, нарушение на разпоредбите на противопожарната сигурност, довели до неволната гибел на две и повече лица и оказване на услуги, неотговарящи на разпоредбите за сигурност.

Руският Следствен комитет заяви, че за разпит са арестувани четирима души, измежду които един от наемателите на мола, от чието помещение се счита, че е тръгнал пожарът и ръководителят на компанията, стопанисваща комерсиалния център.

Свидетели обявиха, че пожарната тревога не се е задействала и че личният състав на мола не е оказал помощ на присъстващите в постройката да се изтеглят.
Молът съществува от 2013 година Преди това в постройката се е помещавал цех за сладкарски произведения.

Анна Заречнева заяви, че била на последния етаж на постройката, когато избухнал пожарът. Тя гледала филм в киносалона на мола с мъжа си и сина си. Те разбрали, че има пожар чак когато някакъв мъж се втурнал с крясъци в киносалона.

" Не чухме пожарната тревога, дори не възпламениха светлините в залата. Чак в този момент съзнавам, че това можеше да ни е последният филм ", сподели тя.

Заречнева добави, че мъжът й останал на последния етаж да помогне за евакуирането на хората, тъй като защитата и личният състав на мола ги нямало никакви.

В Кемеровска област е разгласен тридневен печал от 27 до 29 март в памет на починалите в пожара, съобщи ТАСС. Ще бъдат спуснати на половина знамената на Русия и на района. На другите организации и електронни медии е предложено да анулират развлекателните прояви и излъчвания.

Руският съюз на застрахователите прави оценка вредите от пожара на 4 милиарда рубли(около 57 милиона евро). От тях вредите по самата постройка са 3 милиарда рубли, а на имущество на наемателите - 1 милиард.

По-рано бе обявено, че вратите на киносалона в горящия мол са били заключени. Според члена на Сдружението на притежатели на киносалони Олег Берьозин това е извънредно.

" Безусловно би трябвало да извлечем поучения от тази покруса и да проведем в допълнение образование на личния състав. Всеки притежател на някакъв бизнес би трябвало да разбере, че носи отговорност за гостите си. Това важи освен за киносалоните, само че и за заведенията за хранене, комерсиалните центрове и други обекти. Така се увлякохме по битката с тероризма, че пропущаме другите неща. Трудно ми е да си показва по какъв начин е станало по този начин, че вратите на киносалона да са заключени. Практиката е тези порти да са с едностранно отваряне, тъй че хора от фоайето да не могат да влизат по време на прожекция, само че от вътрешната страна постоянно може да се излиза. При всяко състояние на място би трябвало да има личен състав и в случай че вратите по някаква причина са заключени чиновниците би трябвало неотложно да ги отключат ", сподели той.

Следствието ревизира информацията от очевидци, че никой чиновник от мола не се е опитал да ги изтегля, както и свидетелствата за заключените порти на единия киносалон, и че в различен киносалон е бил заключен спешният излаз, при който са открити телата на 15 души.

Проверява се и дали е проработила системата за сигнализация при пожар. Допуска се опцията тя да е била превключена на ръчен режим, с цел да се избегне лъжливо задействане.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР