Дете почина в София след тежки усложнения. Това потвърди за

...
Дете почина в София след тежки усложнения. Това потвърди за
Коментари Харесай

Малко дете почина след усложнения от грип

Дете умря в София след тежки затруднения. Това удостовери за bTV шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.
В Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни болести е потвърдено, че детето е страдало от пандемичния А (H1N1), по-известен у нас като свински грип.

Това е вторият потвърден случай на грипен вирус вид А за сезона в България и първи за София. Специалистите предизвестяват, че вирусът е извънредно рисков за бременните дами и предлагат бъдещите майки да заобикалят контакт с заболели.

През предходната седмица са потвърдени 5 случая на грип вид В. Техните проби са изпратени от разнообразни столични лечебни заведения.

Ваканцията на децата ще пресече разпространяването на вирусните инфекции краткотрайно. Пикът на епидемията се чака към края на януари.

Припомняме, че страшната грипна зараза стигна и до Пловдив. Лични лекари обявиха пред кореспондент на Plovdiv24.bg, че самолечението е изклюително противопоказно и рисково. При първите признаци потърсете консултация със експерт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР