Дестинации, привличащи хора, харесващи “ужасяващия туризъм …Конспирации, убийства, призраци на

...
Дестинации, привличащи хора, харесващи “ужасяващия туризъм …Конспирации, убийства, призраци на
Коментари Харесай

Места, привличащи хора, харесващи “ужасяващия туризъм”

Дестинации, привличащи хора, харесващи “ужасяващия туризъм ” …Конспирации, убийства, призраци на убити, мрачна популярност и местопрестъпления, от време на време притеглят туристите не по-малко от други известни туристически обекти (HiddenTruth.site).Представяме Ви някои туристически дестинации, чиято история е обвързвана с закононарушения, кръв и принуждение. “Ужасяващия туризъм ” също притегля хората …Колизеумът в РимСтроежът на Римския колизей (Colosseum) е стартират от император Тит Флавий Веспасиан през 75 година сл. Хр. Колизеумът е издигнат с “развлекателни ” цели, като принуждение над животни и за гладиаторски боеве, пред хиляди фенове.

 Ужасяващия туризъм: Римския колизей
Ужасяващия туризъм: Римския колизей Статистиката е ужасяваща …:Според легендата, през 246 година, в Римския колизеум са убити 32 слона, 60 лъва, 40 диви коне и доста други животни: лосове, зебри, тигри, жирафи, хипопотами. А към 2000 гладиатора са се състезавали в гладиаторски борби …
При Юлий Цезар, в Колизеума са убити 400 лъва. При Помпей – 600 лъва, 400 леопарда и 20 слона. Впоследствие, броят на убитите животни на арената единствено нараствал. На игрите, проведени от Марк Улпий Траян в чест на успеха му, били екзекутирани към 11 хиляди разнообразни животни. По време на ръководството на император Траян в Колизеума починали към 40 000 души.По същото време, първите християни били хвърлени на арената на Колизея. Те били считани за основните виновници на началото на упадъка на Рим. Един от първите в Колизеума бил страдалчески Св. Игнатий Богоносец, свещеник на Антиохия. Преди гибелта си, той се обърнал към римските християни с думите:„ Римски мъже, знаете, че аз съм наказан на гибел не поради закононарушение, а поради моя Единствен Бог, с чиято обич съм прегърнат и към който се стремя. Аз съм Неговото жито и ще бъда надробен със зъбите на животните, с цел да му бъда чистия самун. ”Веднага по-късно, светецът бил раздран на части от насъскани от пазачите лъвове. След него доста християни проливат кръвта си в арената на Колизея.Четете още: Как берсерките изпадали в гневен транс преди биткиВ средата на 18 век, Римокатолическата черква, в лицето на папа Бенедикт XIV (Benedictus XIV) дава на Колизея статут на свято място, защото той е бил мястото на гибелта на първите християнски мъченици. На 19 юли 2000 година, Колизеумът още веднъж е отворен за обществени осъществявания. Днес, това е една от най-посещаваните туристически дестинации в Рим и едно от най-известните места на планетата.Замъкът на граф Дракула в РумънияТрансилванският палат Бран е по-известен като Замъкът на граф Дракула. Той е издигнат в Карпатите (Carpaţi), на ръба на най-страшната пропаст там. Стилът на замъка дава отговор оптимално на стандартите на готическия жанр. Има тесни проходи, каменни стълби, а тесните стаи са по-подходящи за някой върколак, в сравнение с за естествен човек.

 Ужасяващия туризъм: Трансилванският палат Бран
Ужасяващия туризъм: Трансилванският палат Бран Замъкът наподобява напълно в духа на представянето му в известния разказ на Брам Стокър (Bram Stoker) „ Дракула “. А главният комин, сякаш идва от филми на ужасите, като при мощен вятър, там се чуват мощни звуци, като писък. Замъкът разполага с 56 стаи, а в една от тях има голямо легло с балдахин. Според легендата, точно там граф Дракула изсмуквал кръвта на жертвите си.

 Влад Цепеш
Влад Цепеш Сградата е наречена „ Замъкът на ужасите ” с помощта на Влад Цепеш. Той получава прозвището граф Дракула и репутацията на кърваво страшилище.Към Част 2 – ТУК
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР