Десните са надскочили възможностите си, като са отправили непремерени искания

...
Десните са надскочили възможностите си, като са отправили непремерени искания
Коментари Харесай

Бабикян: ПП-ДБ мислеха, че могат да излъжат всички, рано или късно ГЕРБ и ДПС ще се отърват от тях

Десните са надскочили опциите си, като са отправили непремерени претенции за идващото държавно управление, без да регистрират, че против тях стои добре сработената двойка на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Такова мнение изрази политикът и държавник Арман Бабикян в предаването „ (О)позиция “.

 

“Това са хора, които взеха решение, че могат да излъжат всички – като начало избиралите си; по-късно взеха решение, че могат да излъжат Борисов; по-късно разчитаха, че тези контакти, които имат на открито ще им обезпечат служебна победа – че значими хора ще се обадят по телефона и ще ги назначат на власт. Това е пренапрягане не просто на шанса, а на историческата обстановка, с цел да се стигне досега през днешния ден, когато през своя мандат предлагаха премиерския пост на другата коалиция. Толкова унизителна обстановка не сме виждали ”, посочи Бабикян.

 

Той уточни, че крайният резултат е идно служебно държавно управление, което действително ще бъде кабинет на ГЕРБ поради конституционните промени, които ПП-ДБ сами желаеха предходната година.

 

Бабикян подсети, че двете политически сили нямат никакви разминавания в политиките си, а проблем е било единствено разпределението на постовете. „ За да не бъде измамен гласоподавателят, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да се явят дружно, с общи листи. Така ще бъде още по-лесно да създадат кабинет след изборите. Би било заслужено, другояче ще заблуждават отново хората, че са нещо друго “, предложи той.

 

Според него в идващия парламент би трябвало да влязат и други политически сили, другояче в него ще се повтори това, което следим в този момент. Бабикян счита, че в случай че нещата продължат по този начин, рано или късно ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се отърват от ПП-ДБ.

 

„ Единственият, който е нужен на тези политически сили, е президентът Румен Радев, с цел да имат естествени, източно-ориентиран конкурент. Тези две противотежести са си нужни. Така че те имат интерес от Радев; нямат интерес от политически мекотели, които рано или късно ще си тръгнат от политически терен “, посочи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР