Десните партии реагираха остро срещу заявките на правителството да рестартира

...
Десните партии реагираха остро срещу заявките на правителството да рестартира
Коментари Харесай

Десните възроптаха срещу плановете за рестарт на проекта „Белене“

Десните партии реагираха остро против поръчките на държавното управление да рестартира плана за създаване на АЕЦ „ Белене “.
От „ Демократична България “ - обединяването сред ДСБ, „ Да, България “ и „ Зелените “, дефинираха това като „ завой към Кремъл и рестарт на кражбите “. „ Възобновяването на АЕЦ „ Белене ” е машинация по отношение на дясно-центристките гласоподаватели и съставлява фрапантно отклоняване от европейския път и опит енергийната взаимозависимост на България от Русия да бъде невъзможна за превъзмогване през идващите десетилетия “, считат от обединението. И декларират подготвеност за митинги при положение, че планът фактически бъде обновен.
„ Премахването на мораториума за градеж на нова атомна електроцентрала в Белене в този миг ще хвърли страната назад в " гьола ". Считаме, че България не може да си разреши да анулира мораториума, до момента в който не получи подробен план от постоянен вложител, с който да бъде осведомено обществото “, заявиха от ДБГ – партията на някогашния еврокомисар Меглена Кунева. „ Заявки за инвеститорски интерес след една среща са несериозно съображение за взимане на толкоз значимо решение, което визира сигурността и финансовата непоклатимост на страната, както и живота и здравето на българските жители. В противоположен случай АЕЦ „ Белене “ може да се трансформира в идващото „ Елин-пелинско Макао “ или „ Кремиковци “, при които далаверите минаха, комисионните се раздадоха, а хората още веднъж останаха излъгани “, декларират от партията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР