Десислава Трифонова, която в четвъртък се оплака колко грубо е

...
Десислава Трифонова, която в четвъртък се оплака колко грубо е
Коментари Харесай

Махнатата шефка на инвестициите е осигурила 0 лв. от чужбина

Десислава Трифонова, която в четвъртък се оплака какъв брой жестоко е била уволнена като началник на Българската организация по вложения (БАИ), през днешния ден призна в, че по време на късото й ръководство, не са привлечени никакви задгранични вложения. Все отново Трифонова упорства, че се е справила ослепително, защото организацията не отговаряла единствено за вложенията от чужбина, а и с локални бизнеси. " Предишният началник какви огромни вложения притегли ", отвърна тя въпроса с въпрос. По думите й за 5 месеца, откогато е отпред на БАИ, сертифицираните вложения са на стойност над 1 мрд. и 100 млн. лева - резултати, които не са били постигани преди този момент.

Трифонова описа, че е била назначена без конкурс на поста от икономическия министър в държавното управление на ГЕРБ Лъчезар Борисов, защото законът не претендирал съревнование за тази позиция. С Борисов се познавали откогато работили дружно с екипа на вицепремиера Марияна Николова. " Свързаха ни разнообразни тематики, свързани с вложения ", не навлезе в конкретика Трифонова.

Тя настоя, че има 10-годишен опит в администрацията, в това число в Държавен фонд " Земеделие " и Министерския съвет. Завършила е право в СУ. " Била съм шеф във фонд " Земеделие " по селската стратегия, където минават големи парични потоци ", изясни тя опита си.

" Бях безусловно изгонена от организацията. Стамен Янев (върнатият на поста директор) нахлу в кабинета ми, не ми остави време да си събера даже нещата и ми сподели да изчезвам ", сподели Трифонова и дефинира това като реваншизъм, защото е назначена от предходното държавно управление.

Според нея през последните години шефското място в БАИ е по този начин проветриво, защото не се следва " принципът да се търсят вложители, а правилото " стани да седна ".

Въпреки че е уверена в правотата си, Трифонова съобщи, че няма да нападна в съда уволнението си, защото е й е под достойнството да изяснява, " че би трябвало да бъда изпълнителен шеф на организацията ".

доскорошния зам.-министър на стопанската система Стамен Янев. Той в действителност се връща на остарелия си пост, който заемаше преди да стане зам.-министър. Петков стимулира решението по следния метод: " В момента е доста значимо оптимално огромен опит да се влее назад в организацията по този начин, че да се опитаме да притеглим пресен капитал, колкото можем по най-ефективния метод. Опитваме се да имаме същински триумфи ".

Имущество

В, която Трифонова е подала пред КПКОНПИ при встъпването си в служба, е показала, че има апартамент от 52 кв.м. и паркомясто в София. Жилището е купено през 2008 година за 92 657 лева, а паркомястото - през 2013 година Тя има и половината от къща в Кнежа, както и дворно място с заслон там. 

Трифонова е заявила още " Нисан Джук ", платен за 42 846 лева през 2017 година, както и влог от 24 463 лева

Рода

Трифонова е щерка на емблематична фигура от правосъдната система - Цветанчо Трифонов - най-дългогодишният ръководител на съд. Той се пенсионира при започване на тази година, откакто 30 години работи в съда само като началник - бил ръководител на Районния съд в Кнежа 19 години – от 1991 година до 2010 година А от 2010 година до 2020 година е началник на съда в Козлодуй. След като му изтече мандатът, беше избран за и.д. и бе подобен до пенсионирането си. В биографията му е записано, че е работил като под земята стругар и елмонтьор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР