Десислава Иванчева, която води предизборната си кампания за независим евродепутат

...
Десислава Иванчева, която води предизборната си кампания за независим евродепутат
Коментари Харесай

Иванчева: Хора, събудете се и не си мислете, че от вас нищо не зависи

Десислава Иванчева, която води предизборната си акция за самостоятелен евродепутат под домакински арест, прикани на страницата си във фейсбук българите да се разсънят. 

Мотото на предизборната ми акция е “Събуди се! ”. Неслучайно го избрахме. Събудете се! Събудете се, тъй като в този момент, 30 години след края на комунизма, за всеки, който се опълчва на властта, има действителна заплаха да се озове на мое място в ареста, имуществото му да бъде запорирано, а околните му - репресирани и притискани, написа Иванчева. 

Тя дава образец с Петър Кърджилов - " един от най-близките ми хора, към този момент е обвинен, по неофициална информация за така наречен едро безчинство, за което в Наказателния кодекс се плануват до 5 години затвор. 5 години затвор, за това, че е извикал „ Мафия ” в коридора на съда. Разследващите ще се опитат да потвърдят, че дейностите му са били осъществени с „ извънреден цинизъм или смелост ”. 

В текста си Иванчева написа още: 

Със серия законодателни и кадрови промени ръководещите са съумели да изградят институционална машина за репресии, която е на път изцяло да заобиколи правосъдната система. Ситуацията стартира да наподобява на тъмните времена от 40-те години на предишния век - национален съд и изключително законодателство, легализирали всеобщото политическо принуждение в страната след 9-ти септември 44-та година. 

Вече живеем под сянката на авторитаризма - структурата на държавното ръководство е в тотално несъгласие с правилото за разделяне на управляващите. Законодателен орган, прокуратура, изпълнителна власт и медии работят в коалиция, с цел да охраняват ползите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. И макар че Движение за права и свободи публично не е в държавното управление, точно тази партия е главният сътрудник на ГЕРБ в построяването на репресивната машина - както с гласовете на депутатите си в Народното събрание, по този начин и с въздействието си в прокуратурата и медиите.

Откритото опълчване на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов против опитите за налагането на практики, противоречащи на правовата страна, предизвика всеобщи офанзиви против него. Търси се комфортния миг за започване на процедурата по неговото премахване. След което България може да се поздрави с тотална и безконтролна власт. 

Да не разрешаваме този миг да настъпи! Не си мислете и този път, че от вас нищо не зависи. Не си мислете и, че тъкмо вас това не ви визира. Напротив - визира ви повече, в сравнение с можете да си визиите.

Преди година бе осъществен опит за ликвидиране. Убийство на гражданската воля за самоуправление. Поръчителите са на независимост и ще вземат участие в изборите. Не знаем какъв брой българи ни стискат палци, само че е явно, че ние даваме Надежда. Длъжни сме поради себе си, за децата си, за България.

Аз съм една от вас. В Европейския парламент ще се боря за вашите права и ползи, по този начин, както го върших за Младост. За да не бъдете на следващия ден на моето място – набедени, унижени, заплашвани и измъчвани – гласувайте в неделя за себе си! Събудете се, тъй като от вас зависи!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР