Десислава Атанасова изтъкна като причина за освобождаването на Цветан Цветков

...
Десислава Атанасова изтъкна като причина за освобождаването на Цветан Цветков
Коментари Харесай

Депутатите освободиха председателя на Сметната палата

Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението на Цветан Цветков изтеклия му мандат

Народното събрание освободи ръководителя на Сметната палата - Цветан Цветков. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението изтеклия мандат на ръководителя, който е седем годишен. " Няколко одита, предоставени от Народното събрание, не бяха показани в няколко легислатури на Народното събрание ", уточни тя, предава Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии, което е станало ясно от вчерашното чуване в бюджетната комисия. Тя уточни, че ръководителят на Сметната палата не поставя задоволително грижи да действа по този начин, както го изисква законът.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев съобщи, че това, което прави Народното събрание, е меко казано скандално.

" Първата причина е, че от през днешния ден за през днешния ден решавате, че желаете да отстраните ръководителя на Сметната палата, без претекстове ", възмути се той и моли да бъде стартирана естествена процедура. " Но да отстранявате ръководителя, без да имаме определен нов, демонстрира претекстове, които нямат нищо общо с това, че му е изминал мандатът ", разяснява още Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР