Деси ВЕЛЕВАНякой отново не си е свършил качествено работата и

...
Деси ВЕЛЕВАНякой отново не си е свършил качествено работата и
Коментари Харесай

Пак ще плащаме

Деси ВЕЛЕВА

Някой още веднъж не си е приключил качествено работата и отново други ще заплащат за това. Неслучайно службата в държавна или общинска институция е обвързвана с цяла камара отговорности. И главната от тях е, че за всяка неточност заплаща не виновникът, а всички към него - жителите на селото, на градчето, на столицата.
Точно по този начин ще стане поради пропуск на общинската администрация на София, която е осъдена с санкция от 12 милиона лв. поради провеждането на опорочена социална поръчка за ремонта на трасето на трамвай №5. Както можем да се досетим, грешките не са хванати поради харченето на български пари, а на европейски. Управителният орган по европрограмата " Региони в напредък " е решил, че е наложителна санкция от 25 на 100 от общата сума, която Европейски Съюз отпуска безплатно за въпросния ремонт. Така освен няма да получим " безвъзмезден " обяд, само че и ще би трябвало да си доплатим за изядения.
Когато столичното кметство не може да усвои по акуратен метод препоръчаното наготово, то обича да си служи със заеми. Сега евентуално ще би трябвало да се търси точно подобен, с цел да завърши сполучливо рекострукцията на релсовото трасе, което е значима част от пътната инфраструктура на града.
Изобщо заемите и санкциите постоянно се оказват в основата на работата на столичната администрация. Те могат и да са по-малкото зло, в случай че крайният резултат си заслужаваше. Сега да вземем за пример чакаме да се получи един прекрасен, бърз и своевременен ремонт на трасето на знаковата Петица. Да кажем, че сме превъзмогнали санкцията, дали прошка сме грешката и в този момент разчитаме на незабравим резултат. Обаче той все не идва и не идва. Или изпълнителят е просрочен заради ред аргументи, а цените са се вдигнали, или е валяло прекомерно дълго и напоително... И в този миг се досещаме, че по този начин се получава с съвсем всеки значим и огромен за София ремонт. Той се проточва съдбовно или е съпроводен от скандал. Дали този път ще бъде друго?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР