Деси ВЕЛЕВАЖителите на още един голям град, управляван от ГЕРБ,

...
Деси ВЕЛЕВАЖителите на още един голям град, управляван от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Съвпадения и смрад

Деси ВЕЛЕВА

Жителите на още един огромен град, ръководен от ГЕРБ, се питат къде отиват милионите левове, които заплащат за такса боклук. Варненци безусловно затънаха в отпадъци през дейния летен сезон, защото от седмици контейнерите преливат, а общината стои безпомощна. Неподготвеността й е не просто изненадваща, а смайваща и неуместна. Все отново - всяка година лятото идва, а с него - и туристите, които в допълнение създават боклук. Защо тогава картинката в морския град още веднъж е гротеска? Защо жителите и гостите се мъчат по едно и също време от горещина и брутална нечистотия? Сигналите им, които от ден на ден граничат с бедствени, остават нечути от общинската администрация. А определението за бездействието й е " некомпетентност ".

Липсата на реакция от общинското управление и некомпетентността на гербаджийския кмет Иван Портних доста припомнят на ръководството на един различен негов сътрудник от огромен град - на кмета на София Йорданка Фандъкова. Нея да вземем за пример всяка година я изненадва зимата, а трупащият се сняг основава кахъри на столичани. Портних пък го изненадва лятото, а жителите на Варна страдат от камари боклуци. Общото и в двата случая е несвършената активност на фирмата-изпълнител на поръчките за разчистване, която са избрали от администрациите. Явно толкоз им е потенциалът.

Любопитното, което отново сплотява управниците в двата града, е, че те се чистят от една и съща компания - " ЗМБГ ", свързваща се с братя Домусчиеви. Същото сдружение се занимава и с контейнерите на столичните " Триадица " и " Младост ", и също по този начин черпи с цялостни шепи от милионите на столичани. Много съвпадения и доста воня.

И защото отпадъците на Варна няма да изчезнат като с магическа пръчка най-малко до края на туристическия сезон, на хората им остава една потребна стъпка. Нека съблюдават умишлено противоепидемичните ограничения и да надянат маските. Така няма да усещат най-малко миризмата.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР