Десетте водещи тенденции, които ще оформят начина на работа на

...
Десетте водещи тенденции, които ще оформят начина на работа на
Коментари Харесай

Наемат пенсионери за работа от вкъщи

Десетте водещи трендове, които ще оформят метода на работа на световно равнище през 2024 година демонстрира изследване на IWG.

Култура

1.        Големият бизнес ще се насочи към хибридните чиновници

Широкото използване на хибридния модел на работа докара до появяването на нова роля в борда на шефовете – основен хибриден шеф. Компании като Meta, Doist и GitLab към този момент са наели свои лични и през 2024 година ще забележим от ден на ден компании да назначават CHO, с цел да следят и усъвършенстват хибридната работна среда. Те ще балансират потребностите на чиновниците в офиса и на отдалечените чиновници, осигурявайки продуктивност и дейно справяне с логистичните провокации. Нова роля, в допълнение към основния хибриден шеф, която също се появи, е „ Офис синхронизатор “, който дава отговор за усъвършенстването на офис пространството и обезпечаването на дейно съдействие.

2.        Възвръщане на фокуса върху културата

В хибридния работен свят фирмите би трябвало да открият баланс сред гъвкавостта на чиновниците и обезпечаването на постоянно и задоволително време за взаимна работа. Този баланс би трябвало да подсигурява, че макар разнообразните работни решения, се насърчават отворената връзка и споделеният ангажимент към задачата на компанията. Възприемането на хибридна работа освен обезпечава еластичност, само че също по този начин предизвиква динамична и приобщаваща просвета, която разрешава процъфтяването на разнообразни гледни точки и способства за нараснала иновация и задоволеност на чиновниците.

3.        По-високи упования към работодателите

Иновативните пакети с придобивки ще станат всеобщи и ще бъдат основополагащи в конкуренцията за привличане на гении през 2024 година Придобивки като подкрепяне на фертилитета, грижи за домашни любимци и отпуск за грижа за близки могат да станат нормални, защото работодателите са принудени да подхождат по-комплексно към потребностите на хибридната работна мощ.
Също по този начин ще има нараснали упования от страна на чиновниците, че предприятията ще дават спомагателни приходи и ще ползват фирмени политики, които поддържат благосъстоянието на чиновниците им. Независимо дали става въпрос за повишен наставнически отпуск, прогресивни политики за развъждане на деца или предприемане на дейности за справяне с прегарянето с съответстваща поддръжка за психологично здраве, фирмите ще би трябвало да бъдат по-приспособени към изменящите се потребности и условия на своята работна мощ, в случай че желаят да задържат най-хубавите си фрагменти.
 istock istock
4.        Роля на компанията в развъждането на децата

Докато хибридната работа продължава да набира скорост, увеличената поддръжка на работодателите към фамилиите ще е определяща за родителите, които търсят повече баланс сред професионалния и персоналния живот. Отчитайки провокациите в грижите за деца, бизнесът ще има все по-значима роля за даване на спомагателна поддръжка за работещите родители, като това ще е от значително значение за поддържането на разнообразна и квалифицирана работна мощ. Изследване на IWG акцентира по какъв начин по-голямата еластичност разрешава на чиновниците да прекарват повече време със фамилията и заниманията си, като трима от четирима (75%) хибридни чиновници употребяват спестеното време от пътешестване за по-смислени действия.*
 
Сътрудничество

5.        Завръщането на часовете за обяд

С възходящ брой чиновници, които търсят по-здравословен баланс сред работа и персонален живот, идната година ще бъде очевидец на възобновление на обедните почивки, отдадени на персоналните контакти.
Гъвкавостта на хибридната работа ще помогне на повече чиновници да си върнат обедната отмора, с цел да вземат храна с сътрудници и клиенти и да възобновят персоналните взаимоотношения, на собствен ред насърчавайки по-положителна работна среда, креативност и другарство измежду членовете на хибридния работен екип.

Фирми търсят служащи с напреднали цифрови умения

6.        Създаване на пространство за невроразнообразие

Настаняването на невродивергентни членове на екипа ще бъде значим дирек на тактиките на работодателите за многообразие, правдивост и приобщаване в близко бъдеще. Тази смяна е отразена в развиващия се дизайн на офис пространствата, който в този момент взема под внимание характерните потребности на невродивергентните служащи, в това число адресиране на специфики като звук и осветяване, като признава забележителното влияние, което тези фактори могат да имат върху благосъстоянието на чиновниците. Тъй като фирмите се приспособяват към по-голямо приобщаване, самодейният метод към приобщаващия дизайн ще подсигурява, че работните места са удобни и комфортни за всички чиновници, подобрявайки продуктивността в процеса.

7.        Връщането от пенсия става действителност

Хибридната работа даде повече еластичност на по-възрастните генерации в частност, като им разреши да останат част от работната мощ или да се върнат от предходно овакантяване за „ непенсиониране “. Bain and Company пресмятат, че до 2030 година към 150 милиона работни места в световен мащаб ще бъдат трансферирани към служащи на възраст 55 и повече години. През 2024 година това събитие ще набира скорост, като все по-голям брой опитни експерти от по-старите генерации възприемат тази идея и за първи път в кариерата си ще изследват преимуществата на хибридната работа, помагайки за установяването на по-разнообразна работна мощ и съдействие сред поколенията.
 
 istock istock
Климат

8.        Все по-екологични способи на работа

Консистентните хибридни работни политики играят основна роля за понижаване на въглеродните излъчвания. Скорошно проучване на IWG и Arup допуска, че хибридната работа може да понижи въглеродните излъчвания с до 70% в Обединеното кралство и 87% в Съединени американски щати вследствие на фрапантно понижаване на пътуването до работното място*. Във времена, в които устойчивостта е от първостепенно значение, през 2024 година ще забележим бизнеси, които търсят по-иновативни способи за понижаване на въглеродните си излъчвания. Бизнесите от ден на ден се концентрират върху „ зелени “ здания, за да понижат въглеродните излъчвания и да подобрят екологичните си индикатори. През 2024 година ще станем очевидци по какъв начин тези контракти за наем надвишават енергийната успеваемост, включвайки и аспекти като икономисване на водата, понижаване на отпадъците и следене качество на въздуха в пространствата.
 
Търговски аспекти

9.        Хибридната работа като най-хубавото преимущество за чиновниците

Търговските изгоди от хибридния модел на работа за бизнеса, поради забележителните спестявания, които фирмите могат да създадат посредством разбиране на модела, са ясни. Професор Никълъс Блум от Станфордския университет от дълго време приказва за това, че хибридната работа е печеливша за работодателите и чиновниците, като разяснява, че това е „ елементарно увеличение на облагата “. Данните поддържат това мислене – 81% от финансовите шефове, интервюирани от IWG, регистрират спестяването на разноски в резултат на хибридната работа и повече от две трети от тях (67%) споделят, че бизнесът им ще продължи да работи в хибриден модел, разделяйки времето сред централата на компанията, локалния офис/работно пространство и дома на чиновниците и след пет години.

Но това не е всичко: хибридната работа се трансформира в най-търсеното преимущество и за чиновниците, което оказва въздействие върху способността на бизнеса да притегля и задържа най-хубавите гении. Собственото проучване на IWG демонстрира, че съвсем три четвърти от чиновниците (72%) биха обмислили само позиция, която предлага опция за гъвкава работа, до момента в който 71% не биха приели предопределение, което включва дълго пътешестване до работното място.
 istock istock
10.      Нарастващото наличие на изкуствения разсъдък

През 2024 година ще забележим ясна смяна в приемането и потреблението на изкуствен интелект в всекидневието и фирмите, които влагат в това да оказват помощ на хората си да схванат по какъв начин ИИ може да бъде от изгода за хибридната работа, ще пожънат успехи; подготовката на чиновниците за непредвидени функции и технологии би трябвало да се трансформира в приоритет за бизнеса, като в същото време им оказва помощ да схванат, че ефикасното потребление на ИИ може да понижи времето, прекарано в административни задания, оставяйки повече място за мислене и взаимна работа.

Марк Диксън, създател и основен изпълнителен шеф на IWG, разяснява: „ Миграцията към хибриден модел на работа е една от най-важните настоящи сили в България и по света през днешния ден, защото чиновниците от ден на ден прегръщат опцията да работят локално, носейки обилни благоприятни условия за стопанските системи на локалните общности, както и основаване на по-добър баланс сред работа и персонален живот за чиновниците.
Хибридната работа коренно трансформира метода, по който работим. Бизнесите, които го възприемат, ще привлекат най-хубавите гении и ще извлекат максимума от работната си мощ, като в същото време понижат разноските си. Този ритъм на смяна ще продължи и през 2024 година, като от ден на ден чиновници и компании схващат ясните финансови, културни и устойчиви изгоди, които гъвкавите работни модели могат да донесат “.
Миграцията към хибриден модел на работа е една от най-важните сили в България и по света през днешния ден, защото чиновниците от ден на ден се възползват от опцията да работят на локално равнище, носейки обилни благоприятни условия за стопанските системи на локалната общественост, както и създавайки по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот на чиновниците.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаНовите промени за работата от у дома обезкуражават работодатели и служителиОдобриха измененията при работата от разстояние пенсионери работа от разстояние трендове хибридни работни места .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР