Десетметрова сурвачка изработиха четвъртокласници от Начално училище Св. св. Кирил

...
Десетметрова сурвачка изработиха четвъртокласници от Начално училище Св. св. Кирил
Коментари Харесай

Кандидати за Гинес: Деца направиха сурвачка с височината на ...

Десетметрова сурвачка създадоха четвъртокласници от Начално учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в Черногорово. Изложена на центъра на селото като атракция, тя се извисява до покрива на локалното читалище " Христо Ботев " и е висока съвсем колкото него. Идеята е на учителката Лидия Кръстева, описа пред " Марица " кметът Димитър Вринчев. Малките създатели са решени да аплайват с внушителното си произведение за регистриране в Книгата с върховете на Гинес. Проучването им демонстрира, че до момента в България е правена една огромна сурвачка, само че тя е била 8,20 метра, до момента в който черногоровската усъвършенства доста това достижение.
" Изключително съм горделив и съм извънредно благополучен, че в Черногорово имаме такива дечица и такива преподаватели, извънредно горделив съм, че това нещо се случва тъкмо в нашето село, с нашите невероятни хора! " - прочувствено показа Вринчев. Направата на сурвачката-гигант е донесла на малчуганите друго и незабравимо преживяване, което евентуално ще помнят постоянно и ще им бъде образец за това по какъв начин да почитат българските традиции. Като материали дребните създатели са употребили единствено обичайни неща - ябълки, орехи, царевица, конци в цветовете на националния ни трикольор.
 Декорирането на голямата структура е приключило с дребен празник и хоро на площада пред читалището.
Сурвачката непременно ще бъде непокътната като сувенир и като нова локална атракция, зарича се кметът. Истинско предизвикателство обаче се оказва къде може да бъде прибрана след празниците. Ще се търси склад, от който да може да бъде извадена при нужда - да вземем за пример, с цел да бъде измерена и приета за рекордьор на Гинес.
" Това събитие беше извънредно хубав, извънредно прочувствен и извънредно подобаващ метод да приключим годината и да дадем начало на коледно-новогодишните празници! " - добавя Вринчев и сервира откровени благодарности както на Лидия Кръстева за прелестната концепция и сполучливото ѝ реализиране, по този начин и на всички участници в необикновеното и незабравимо събитие.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР