Десетки врачани присъстваха на отбелязването 171-вата годишнина от рождението на

...
Десетки врачани присъстваха на отбелязването 171-вата годишнина от рождението на
Коментари Харесай

Враца отбеляза 171 години от рождението на Христо Ботев /снимки/

Десетки врачани участваха на отбелязването 171-вата годишнина от рождението на великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев на едноименния площад в града.
„ На днешния леден януарски ден всички ние - гордите наследници на Ботев, сме призвани да създадем онази дребна и значима крачка, която да припомня на нас и на децата ни, че тук е умрял един от най-великите българи. Неслучайно означаваме неговото рождение на Богоявление - тъй като той ни повежда към свободата. Днес е значимо да помним, пазим и да не забравяме, че сме потомци на един популярен българин. Когато го създадем, тогава няма да има компликация, която да ни спре “. С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите, събрали се да отдадат респект пред делото на Ботев.
На церемонията участваха още Врачанският митрополит Григорий, регионалният шеф на област Враца Малина Николова, националният представител Красен Кръстев, шефът на Регионален исторически музей-Враца Георги Ганецовски, шефът на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ Силвия Врачовска, общински съветници.
По време на честването прозвучаха емблематични стихове на великия стихотворец, изпълнени от Филип Филипов. Факти за живота и делото на поета и бунтовник показа Християн Христов, възпитаник от СУ „ Христо Ботев “. Участие в събитието взе и Духов оркестър при НЧ „ Развитие “ – Враца. В края на церемонията в символ на респект бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, след което бе осъществено освещаване на бойното знаме на военно формирование 54990 от Врачанския митрополит Григорий.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР