Десетки творчески ателиета са разположени на площад Македония“, в рамките

...
Десетки творчески ателиета са разположени на площад Македония“, в рамките
Коментари Харесай

Ателиетатата на “Easy Art” отново провокират умения, сръчност и много усмивки сред децата на Благоевград

Десетки креативен ателиета са ситуирани на площад „ Македония “, в границите на Детски панаир. Инициативата е проведена от Фондация „ Easy Art “, с ръководител Станка Желева и поддръжката на Община Благоевград. Проявата, която започва през днешния ден, продължава и на следващия ден. Част от заниманията са пренесени в Регионален исторически музей. Панаирът е с вход свободен, а задачата е децата на Благоевград да се забавляват посредством творчество.
 17-1  15-1  11-5  10-4  9-3
Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детски панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, музика. Има и построен ъгъл, отдаден на българското изкуство, с ателие по краснопис, уроци по писане на глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и направа на ритони и колажи на средновековни костюми. Малчуганите могат да посетят и занимания по писане и изобразяване с къна. Ателие по роботика също забавлява децата. По традиция малчуганите могат да прегледат от вътрешната страна пожарни коли, както и да влязат в ролята на огнеборци.
По време на двата дни, на площад „ Македония “ има и съпътстваща музикално-танцова стратегия, в която взимат присъединяване вокално студио „ Фа диез “, танцов клуб „ Блясък “, Денс студио „ Дежа вю “, клуб по спортни танци „ Импулс “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР