Десетки туристи и посетители се качват на прочутите Стобски пирамиди,

...
Десетки туристи и посетители се качват на прочутите Стобски пирамиди,
Коментари Харесай

Стобските пирамиди - привлекателни за туристите, но безстопанствени

Десетки туристи и гости се качват на фамозните Стобски пирамиди, които обаче от месеци са без административно обслужване. На процедура Пирамидите са без собственик

Тримата щатни админи от Информационния център " Стобски пирамиди " бяха освободени, някои са преназначени в други звена, а едната от служителките е в неплатен отпуск.

Докато Регионалната организация по горите и Областната администрация в Кюстендил и общината в Кочериново се схванат за статута на Пирамидите, ще е по този начин, отбелязва кореспондентът на БНР в района.



Бояна Сотирова, до неотдавна от екипа по административното обслужван, показа:

" Така че и февруари, и март, в хубавите дни си има хора, несъмнено паркингът събота и неделя е цялостен. Преди се качвахме всяка седмица и отново поддържахме, в случай че не друго най-малко да е чисто, имахме взор дали са здрави парапетите, дали е обезопасена пътеката. Сега никой като не се качва, знае ли се какво се случва? Дали въобще се почиства нямам концепция. Много тъпо ".

И през цялата зима, и изключително в този момент - пролетта, обособени туристи и групи се качват до невероятния отбор от високи до 12 метра скални конуси над село Стоб. Доскоро входът беше 2 лв., в този момент никой не събира таксите. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР