Десетки служители бяха пуснати в отпуск, след като изстреляха „хиляди“ куршуми в 6-часова престрелка в Питсбърг

...
Престрелката в сряда в Питсбърг, Пенсилвания, продължи повече от шест
Коментари Харесай

Престрелката в сряда в Питсбърг, Пенсилвания, продължи повече от шест часа.

„Хиляди " много изстрели са били произведени в хода на инцидента, каза полицията.

В резултат на това служители от множество отдели бяха пуснати в отпуск, след като са стреляли с оръжията си.

След противопоставяне между стрелец и правоохранителните органи в Питсбърг, Пенсилвания продължи повече от шест часа, стрелецът е мъртъв, а десетки служители са пуснати в отпуск.

Хаотичната сцена се разигра в сряда сутринта в Гарфийлд, квартал на изток края на Питсбърг, около 11 часа сутринта, когато мъж, по-късно идентифициран от NBC News като Уилям Хардисън-старши, получи известие за изгонване и извади оръжие, казаха от шерифския отдел на Алегени пред CNN.

След часове на стрелба и заповеди за евакуация, дванадесетте Питсбърг и федералните департаменти, участващи в инцидента, обявиха, че много от служителите, участващи в престрелката, са пуснати в отпуск.

Хардисън старши беше баща и ветеран; синът му, Уилям Хардисън-младши, каза, че баща му е добър човек, който се развива "спираловидно", според WPXI. Друга жена каза на CBS по време на сблъсъка, че Хардисън-старши е „плюшено мече“ и „шегаджия“, и пожела полицията да позволи на нея или приятелката на Хардисън да говори с него.

Жителите бяха призовани да евакуират къщи наблизо, когато е започнала престрелката, според Twitter акаунта на Питсбъргската служба за обществена безопасност.

Според CBS шефът на полицията в Питсбърг Лари Скирото изчисли, че са били произведени "хиляди" изстрели в продължение на няколко часа, но не точни числа.

До 17:08 ч., според туитове от акаунта на PPS, мъжът е обявен за мъртъв.

Десетки служители бяха пуснати в отпуск след събитието за стрелба по техните оръжия по време на противопоставянето, според свързаната с ABC станция WTAE. Scirotto каза, че служителите ще бъдат оценени, за да се гарантира, че са готови да се върнат на работа, според CBS. Говорител на шерифския отдел на Алегени, Майк Манко, каза на Insider в имейл, че полицаите ще преминат психиатрична оценка, преди да бъдат разрешени за работа.

В най-добрите полицейски практики е типично за полицаи, които са обект на разследване ще бъде пуснат в административен отпуск в очакване на резултатите от разследването, според Министерството на правосъдието на САЩ.

Manko потвърди пред Insider, че имат 16 заместници в административен отпуск, а полицията на окръг Алегени каза, че са имали 12 депутати в административен отпуск. И двете агенции отказаха други коментари, позовавайки се на щатската полиция на Пенсилвания, която ръководи разследването.

Според NBC 47 служители от полицейското управление в Питсбърг, които не са отговорили на молбата на Insider за коментар, също са в отпуск за следващите три до пет дни.

Полицията на окръг Алегени изброява над 210 служители на уебсайта си, а оперативният бюджет за 2023 г. на град Питсбърг казва, че отделът разполага с 900 униформени служители.

Щатската полиция на Пенсилвания също отказа коментар в отговор на исканията на Insider.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР