Десетки сигнали за силна задушлива миризма са получени днес след

...
Десетки сигнали за силна задушлива миризма са получени днес след
Коментари Харесай

Захвърлен варел от химикали стресна пловдивчани

Десетки сигнали за мощна задушлива миризма са получени през днешния ден след 14:30 часа в дежурната част на ОДМВР – Пловдив, оповестиха от полицията. Обажданията са били главно за кварталите „ Столипиново “ и „ Кършияка “.
При първичната инспекция от страна на пожарната е получено увещание от компанията, стопанисваща газопроводната мрежа, че в града няма повреда. След дълготрайно проучване в последна сметка се е оказало, че миризмата идва от варел, открит в затревена повърхност край някогашния Домостроителен комбинат на изхода на Пловдив. Той е бил празен, само че съгласно експерти в него се е съхранявал химикал, посредством който се одорира пропан-бутан. Районът незабавно е бил отцепен от чиновници на Шесто районно управление (на МВР), известени са и специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Това не е първият сходен случай. В края на юли пожарникари извадиха 6 сходни варела от коритото на река Марица. Както и в този момент, тогава също се оказа, че те са употребявани за предпазване на химикал, посредством който се одорира пропан-бутан. При последвалото следствие на случая в пункт за изкупуване на метали наоколо бяха открити още 10 идентични варела, само че херметически затворени. За момента обаче не е ясно от кое място идват тези варели и по какъв начин е озовават в градска среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР