Десетки сигнали за лоши пътища са получили в регионалното министерство

...
Десетки сигнали за лоши пътища са получили в регионалното министерство
Коментари Харесай

МРРБ: Получихме десетки сигнали за лоши пътища

Десетки сигнали за неприятни пътища са получили в районното министерство тази седмица. И до момента в който хората дефинират инфраструктурата у нас като изтънчено френско сирене с огромни дупки, то вложителите бягат надалеч.

Пътят сред Белоградчик и Връшка чука не е ремонтиран над 20 години, споделят хората, живеещи в региона.

Това е интернационален път и е лицето на България. Ние се изхранваме главно от туризъм, а това е пътят към Белоградчишките скали, оплакват се локалните.

Масови тъжби против неприятно положение на пътя постъпиха в районното министерство и за трансграничния кулоар Русе - Велико Търново, който минава през не малко население места.

Пътната настилка е претрупана, а трафикът на тирове е причина за пътно-транспортни катастрофи. Едно от най-засегнатите места е село Поликраище. Местни поданици се оплакват от в пъти по-високите равнища на звук още веднъж поради преминаващите товарни камиони.

Кметът на селото Марин Тодоранов съобщи в ефира на NOVA, че персонално е направил изследване – през летния интервал, когато трафикът е най-интензивен, през Поликраище минават над 12 000 транспортни средства.

Общинската пътна мрежа в страната е в най-лошо положение, а повода за това е, че за нея планувани авансово пари за поправки няма. Затова от сдружението на общините да оферират да има специфичен бюджет за общинските пътища.

Иво Димов, който е кмет на Димитровград и заместник-председател на Националното съдружие на общините съобщи, че републиканската пътна мрежа е равна като дължина на общинската, само че финансирането е в съответствие едно към осем в интерес на републиканските пътища.

Общините сега разчитат напълно на поддръжка от страната, изясни Димов. Той предлага да бъде основан специфичен фонд с запас от към 300 млн. лева за реновиране на общинската пътна мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР