Десетки сигнали на хора за съмнителни грижи към техните роднини

...
Десетки сигнали на хора за съмнителни грижи към техните роднини
Коментари Харесай

Зловещо! Вълна от сигнали за съмнителни грижи с финален край...

Десетки сигнали на хора за съмнителни грижи към техните родственици в Дом за възрастни във Варна. След къс престой в общественото заведение хората или утежняват здравословното си положение, или губят живота си.

„ Доведохме наша близка в дома с колата за спешна помощ на заведението. Казаха, че ще я лекуват, с цел да я вдигнат. Обясниха ми, че е в прелестно положение, хапнала, почнала новите медикаменти. Три дни, откакто я настанихме, ми се обадиха, че е умряла. Това, което видях - беше тя по памперс, мръсна, а устата ѝ беше кафява. Не я бяхме пуснали в такова състояние”, изясни Блага Андонова.

„ Баба ми прекара в дома 19 дни. Беше в положително физическо здраве, единствено с деменция. В началото всичко беше наред. В последна сметка обаче ни се обадиха, че е починала”, изясни непосредствен на настанен в дома.

Николина Иванова от Агенцията за качество на обществените услуги изясни, че в дома е била осъществена инспекция. „ Всичко, което споделят жителите, е правилно. Първата инспекция беше по сигнал, който обаче не беше доказан. След сложна инспекция през септември сме дали 10 наложителни наставления. До дни ще би трябвало да получим информация дали са изпълнени”, добави тя в ефира на NOVA.

„ В репортажа се говореше за частна кола за спешна помощ, за частна погребална организация, говореше се за Коронавирус поделение в старешки дом. Това е безусловно неприемливо. Питам къде са здравните органи”, сподели още Иванова.

По думите ѝ домовете, чийто притежатели имат и погребална организация, са с по-висока смъртност. „ В този дом хората са по-малко, само че в различен дом във Варна - за интервал от година и половина бяха умряли 368 души, което е ужасяващо. За целия си опит от 40 години за пръв път видях подобен ужас”, добави експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР