Десетки работници от „Пътинженеринг“ блокираха за един час пътя Русе

...
Десетки работници от „Пътинженеринг“ блокираха за един час пътя Русе
Коментари Харесай

И пътните строители от Русе блокираха протестно пътя за София

Десетки служащи от „ Пътинженеринг “ блокираха за един час пътя Русе – София на разклона за Иваново, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

По думите на изпълнителния шеф на компанията Петко Николов, страната им дължи 32 милиона лв. за осъществени от тях действия. От първите 50% са получили отчасти заплащане, а до края на юни е трябвало да им изплатят останалата сума. Тъй като и все още това не се е случило, служащите от компанията се включиха в националния митинг, проведен от ББК „ Пътища “.

Хората недоволстват, че работят на цени отпреди 3 години, което е под себестойността си. Въпреки това, служащите и чиновниците постоянно получават заплати, обезпечени от компанията посредством заеми. От „ Пътинженеринг “ упорстват страната да им изплати дължимото до един месец, защото по-късно може да се окаже, че няма да има кой да поддържа пътищата.

Хората са безапелационни, че ще продължат да стачкуват, до момента в който си получат парите. Очаква се идната обсада на пътя Русе-София на разклона за Иваново да бъде в петък.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР